Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

lördag 29 november 2008

Livet som fyrbarnsmamma..

..tar kraft..

Stortjejerna är så lyckliga över lillasyster och sonen har haft en pajasvecka-allt för att vi ej ska glömma bort honom:-)


Lilltjejen sover ganska mkt på dagarna och ammar tätt på nätterna-precis som det brukar..


Vi har denna vecka hunnit få henne registrerad hos Skatteverket, fixade pass i fredags (dock så blir det ett superroligt kort för hur får man en bebis som är 7 dagar att "sitta fint")


Veckan som kommer så blir det lite besök hos oss och vi kommer påbörja vår mastodont packning..På torsdag är det dags för hjärnröntgen..måste medge att jag är lite nervös om allt ser bra ut...


Bjuder oxå på en bild av vår lilla tjej i mitt favoritmärke; MOLO (dressen satt på i 5 minuter för sedan kräkte hon ner den)..


tisdag 25 november 2008

LIVIA Herta Maria



Vår dotter, syskon till tre otroligt glada syskon..




Vi har nu landat i hemmet och allt går över förväntan. Livia sover, äter och sover, en mkt lugn tjej som när hon är vaken betraktar omvärlden lite för att sedan somna igen:-)




Kanske någon undrar över hennes namn-Livia-så kom detta namn till oss då denna lilla fröken räddade mitt liv och kommer alltid påminna oss om detta faktum.




Namnet är dessutom ganska ovanligt men passar i båda våra hemländer..hon är dessutom mkt späd, har otroligt långa fingrar och ben (efter pappa) så för oss påminner hon om en klassisk skönhet (om man nu kan se det i en bebis som förmodligen kommer utvecklas enormt framöver:-))




Givetvis så får ni här några bilder:




Sista dagen med magen:-)




















Vår tjej Livia!

lördag 22 november 2008

Nu är hon här..

Vår tjej anlände igår kl 16.34, 3500 gram och 51 cm lång.

En helt suverän förlossning, styrt med hormon och i lagom steg..Jag krystade med hjälp av BM +en BM som hjälpte till med yttre press (behövde alltså ingen sugklocka)..Fick medicin så att livmodern drog ihop sig direkt-minimal blödning..Tjejen mådde super och gör så nu, amningen har kommit igång och hon sover och betraktar världen mest:-)

Lycka!!Nu kan vi äntligen slappna av när hon är hos oss och visat att op gjorde inga men med henne..Nu ska jag fortsätta snusa bebis..

Stannar några dagar på sjukhus så bilder kommer senare..

onsdag 19 november 2008

Så snopet!!

Hej!

Var igår på bedömning-öppen ca 2 cm, tappen var 2 cm-enl läakre gynnsamt för igångsättning.

Kl 08 skrevs vi in på förlossningen idag-sov dåligt inatt-orolig förstås..

Ny läkare, ny bedömning-bebis gått från varit ruckbar i 6 veckor till att ligga högt och rörligt-dvs inte gynnsamt för igångsättning..suck..det var som att sticka hål på en ballong men vi vågar inte riskera något..ny tid på fredag med ord läkare så håll gärna tummarna att vi kan få vår bebis då, lugnt&skönt.
Är så trött och slut nu-så mkt anspänning så blev det inget..påminner mkt om Umeå då op blev uppskjuten från fredag till måndag så jag hoppas att vi denna gång oxå får ett gott resultat av denna uppskjutning..kanske oxå att kroppen mjukar upp sig mera och att det blir mer gynnsamt..

fredag 14 november 2008

Farväl till dagis och samtal från Umeå..

Idag var det dags att säga farväl till dagis och hämta Gustafs kläder m m.
Vi har skjutit upp det ett bra tag då det känns lite ledsamt att säga farväl då Gustaf och vi trivts så himla bra med personal och miljön i sig..men, då vi var så sjuka hela tiden (upplevde det så) fick vi bestämma oss för att ha sonen hemma för att framförallt jag skulle kunna hämta kraft och förebereda mig för förlossning och tiden därefter..

Det gick bra och vi lovade komma förbi en sväng med nytillskottet (fröken M hade drömt att bebisen redan var ute och att det var en tjej)..På onsdag nästa vecka vet vi vem som huserar i magen..

Jag fick oxå ett samtal från Umeå idag om återbesök men det avböjde jag...däremot så vill jag gärna ha ett samtal och utlåtande efter min röntgen i december..kändes så proffsigt att de har koll iallafall och hör av sig..

I helgen kommer stora dottern vara hos oss och lilla dottern kommer vara i skogen med pappa och hundarna;-)

Annars så kommer vi fortsätta med att pyssla iordning för bebisens ankomst och mammas vistelse nästa vecka hos oss..lika lugnt som vi haft det de sista månaderna-lika hysteriskt kommer det att bli så fort bebisen är ute..

Vi ska inom loppet av två veckor;
komma på namn
fixa pass för bebisen
fixa iordning huset
packa ca 40 kg prylar som ska till Österrike
julmarknad som stora tjejen och hennes klass anordnar
mys med tjejerna då det sedan dröjer tills vi ses igen
fixa de sista julklapparna
uppföljningsbesök på MVC och BVC
och fatta att vi numera är 4 barnsföräldrar:-)

Men, det får gå..

Ha en skön helg (här ska vi maratontitta på Desperate Housewives säsong 4)

måndag 10 november 2008

Gäsppp..

Vilken skitnatt-kände mig som värsta drogberoende personen när jag för fjärde gången inatt var upp och letade efter ett piller som skulle kunna befria mig från min erbarmeliga halsbränna..värsta attacken under denna graviditet..men, icke sa nicke fann jag något som kunde hjälpa mig..var grinfärdig..vill inte äta, är inte hungrig..och är skraj för syran..

Maken, som är en snäll make, for iväg så fort affären öppnat nu på morgonen och införskaffade ett nytt paket Novalucol så nu kan jag koppla av lite..

Har nästan shoppat färdigt julklapparna till döttrarna (tack för internet) och veckan kommer bli lugn...en färd in till staden planerad och ev. en utflykt till Järpen och Lundhags outlet..vi får se hur vi mår..

10 dagar kvar nu...

söndag 9 november 2008

Det som inte får hända..

Har svårt att komma till ro ikväll (slocknar vanligen ubertidigt) men inte idag..
Surfade runt lite och fann detta:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3728661.ab

Påminns om hur skört allt kan vara och hur lyckligt lottad jag var med min hjärnkirurg..
Givetvis måste en ST få träna men frågan är under vilka former detta gjordes..
Mitt hjärta blöder för hennes man och barn och jag hoppas hon kan repa på sig..

På söndag-den 16/11 är det precis 5 månader sedan jag opererades..tiden går framåt..

Stöd barncancerfonden!!

Hej!

Har som vana att kika in på mina favoritbloggar för att se hur det är med dem..

Hittade då följande utmaning från Familjen Björnfot som mist sin lille kille Noel i en hjärntumör:

Följande skriver de i sin blogg;

Denna insamling är till för att minnas alla barn som inte finns kvar hos oss längre, alla våra Änglabarn. Här kan ni sätta in en gåva för att minnas ett speciellt barn, eller en gåva i stället för födelsedagspresenten. Vi som startade denna insamling är föräldrar till Änglabarnen Linn, Claudia, Noel, Edvin och Sara och vi hoppas att gåvorna i denna insamling kan bidra till att driva forskningen om barncancer framåt och se till att ännu fler barn överlever sin cancer. http://www.barncancerfonden.se/1705

Tack!// Christina & FredrikPS. Insamlingsmålet är 100 000 kr DS.

Vill ni läsa mer om den fantastiska familj- se bloggen: http://anglabarn.blogg.se/

Tiden sniglar..

..igen..

Jag förgås av rastlöshet och känner den berömda "vilja krypa in i min kokong och komma ut igen när bebisen är här"..suck..vet att man borde förvalta tiden utan barnskrik (ja, förutom sonens då)för snart kommer allt snurra i 180 igen..

Har iallafall bäddat bebbens säng, packat BB-väska och vi försöker mentalt förstå att fyran snart är här...

Vardagen rullar sin gång:-)