Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

fredag 30 oktober 2009

Nyfiken-i-en-strut-JÄRNBRIST

Mitt järnvärde var som sagt superlågt..35 (här är skalan 49-140).
Googlade och titta vad jag hittade,massor av mina symptom..Jag mådde ju ganska hyfsat ivåras men då va rmitt värde 160 (för högt) men jag kände mig dopad:-)
Det bör ju vara ganska enkelt att åtgärda med att tillföra järn..

Från: http://jarnkliniken.se/symptom

Symptom och tecken på Järnbrist Symptomen av järnbrist är ofta diffusa vilket gör att de lätt kan misstas av andra tillstånd, som exempelvis dålig kondition och vitaminbrist.



Alla organ och hela individen påverkas vid järnbrist
Järnbrist påverkar hela individen och alla kroppens organ får effekter vid järnbrist. Järn är framförallt en viktig komponent i förmågan att kunna transportera syre, då järn hjälper syre att fästa i de röda blodkropparna. Dessutom är alla kroppens organ och hela individen beroende av järn för att kunna fungera normalt. Att transportera syre är av största vikt för kroppens överlevnad, därför prioriteras de röda blodkropparnas behov av järn framför resterande kroppen. Kroppens resterande järnberoende funktioner blir därför åsidosatta och blir lidande vid minskade nivåer av järn.

Effekterna av järnbrist är allvarliga men kroppens kompensationsmekanismer gör att de är lätt att förbise dess påverkan. Järnbristen och järnbristanemin kommer ofta gradvis och det kan vara lätt att missa den krypande förändringen.

Brist på järn påverkar hela kroppen och några av de väsentligaste tecknen och symptomen av järnbrist presenteras här.



Trötthet och kronisk trötthet är det tidigaste symptomet på järnbrist.


Andfåddhet Man blir lätt andfådd vid brist på järn. Detta eftersom syret som andas in i lungorna inte kan fästa lika väl på blodkropparna. Därför måste man andas mer och oftare för att transportera samma mängd syre.

Depression är en ofta förbisedd komplikation till järnbrist och järnbristanemi. Det är är något som man inte alltid tänker på som orsak till depression.

Minskad vitalitet uppkommer ofta hos patienter med järnbrist. Förmodligen som ett resultat av långvarig trötthet och låga energinivåer.

Minskad fysisk kapacitet och uthållighet. Vid järnbrist påverkas förmågan att transportera syre till musklerna och därefter att binda syret när det väl är där. Vanligtvis binds syre till hemoglobin och myoglobin men vid järnbrist blir syreutbytet svårare.

Dålig koncentrationsförmåga, minnesförmåga, inlärningsförmåga och låg intellektuell kapacitet är vanligt förekommande vid låga järnvärden och förbättras vid behandling. Detta på grund av att hjärnans celler inte kan arbeta lika effektivt vid järnbrist.

Immun- och infektionsförsvaret försämras av järnbrist och anemi. Man får en ökad infektionskänslighet.

Hos barn kan järnbrist och järnbristanemi leda till dålig fysisk och mental utveckling. Alla celler behöver järn för sin funktion och utveckling, och barn behöver järn för tillväxten. Barn med anemi klarar sig sämre i skolan och växer långsammare.

Bristande aptit, låg sexlust och sämre livskvalitet är också vanliga komplikationer vid låga järnvärden.

Hjärtpåverkan och vänsterkammarhypertrofi är en vanlig komplikation hos dialyspatienter, då kroppen försöker kompensera anemin genom att öka hjärtats minutvolym för att förse vävnaderna med tillräckligt med syre. Detta kan det leda till komplikationer med hjärtat.

Myrkrypningar eller Restless Legs syndrome. Man har hittat starka kopplingar mellan Myrkrypningar eller Restless Legs syndrome (RLS) och järnbrist. RLS är en krypande, stickande, kliande känsla som uppkommer i benen.Symptomen försvinner när man rör på sig och blir ofta värre på kvällarna. RLS symptomen kan förbättras med behandling med järn.

Patienter med järnbrist och järnbristanemi får ofta blek hy och bleka slemhinnor. t. ex. i munnen där tungan får en matt och blek färg. Tungan kan även bli utslätad och vanligt är att man få sprickor i mungiporna.

Håravfall och spröda naglar kan vara ett resultat av otillräckliga järnnivåer. Man ser en ökad grad av håravfall och spröda naglar hos patienter med järnbrist.

Man får även en försämrad kontroll av kroppstemperatur vid lägre järnvärden.

Slutligen kan man även få ett ökat upptag av aluminium vid sänkta järnnivåer.

So far so good

Första utlåtandet är att allt cirkulerar som det ska,cystan har ej växt utan är lika stor som alltid (1,8 mm). Dock,är man osäker på om den "knuffar" undan vävnader runt om (något tyskt ord som jag ej har koll på)och frågan är vilken påverkan den har på mig som biologisk varelse;-)och detta ska undersökas av neurolog på AKH och bedömas vidare i nästa vecka..Mina blodvärden var ok förutom järnet som ligger i underkant så nu ska jag "dricka järn"-brusisar..

Och så vill jag tipsa om superrea: www.ecozoom.se HALVA PRISET PÅ ALLT i webshopen under helgen. Ni som bor i Österrike-hon skickar hit oxå:-)

Min vän och fd kollegas webshop med ekologiska kläder bla jämtländska Lundhags superfina skjortor (ladda bambu för sommaren).
Jag älskar märket PRANA (betyder energi) ekologiskt och supersköna tryck..sockar av bambu är oxå superbra,tar bort odören (gissa om hemlige mannen har ENDAST dessa sockar).Kika in vet ja..

Nu blir det inga fler inlägg förrän tidigast söndag..nu ska vi mysa,shoppa IKEA,se på bio,äta italienskt och ev. besöka Napoleon Bonaparte i Schallaburg..en lagom hektisk helg men den kan bli som så att vi bara slappar oxå..vi får se hur vi känner..

torsdag 29 oktober 2009

MRT gjord

och resultatet är klart att hämta imorgon.
Ska träffa Dr N kl 13 och då Urania ligger typ vägg-i-vägg så hämtar jag resultatet och antar att Dr N kan ge mig ett initialt utlåtande.
Som tur är så har Svea avtal med U så med en stämpel på uberwiesung från Krankenkassan inom 15 dagar så ska jag slippa betala 450 Eurosar..

Tisdag AKH

Nu kom samtalet-dock,kan du komma nu om någon timme?
Eh-nej,inte riktigt..så efter check med plan läkare så läggs jag in på tisdag nästa vecka..vad det innebär,undersökningar mm får jag återkomma om..nu hoppas jag få ljus i min tunnel och lämna detta bakom mig.

Söndagsutflykten

Just det-vi for till HOHE WAND: http://www.naturpark-hohewand.at/

Underbart väder och även om vi var ubertrötta så var det skönt att knata i skogen en sväng.Dessutom poppis plats för parasailing?!

10 h sömn

fick jag inatt..somnade in totalt i soffan vid 20,hemlige mannen försökte väcka mig när han lade sig vid 22 men jag orkade inte förflytta mig..sedan sov hela familjen till 05.30..önskar jag kunde säga att jag är pigg och på G men är yrsligt trött idag...skönt dock att KUNNA sova och slappna av..vi avbokar Syster T som har en hektisk dag idag ändå och hon får vila sig iform för nästa vecka istället då jag behöver lite support på måndag..

I eftermiddag så åker jag då till MRT på Schwedenplatz..ska ta med mina gamla bilder och kreditkortet för detta lär bli dyyrrtttt..är inte nervös snarare mer avtrubbad och betvivlar att de hittar något..men,givetvis väcks minnen från från första röntgen där jag absolut fick ckockbesked om vad de funnit i min hjärna..nu håller jag tummarna att allt är ok men att det en check-up som kommer friskförklara mig ett tag framöver..

onsdag 28 oktober 2009

Våga tro?

att jag snart får en lucka för återhämtning?
Syster T kommer imorgon och agerar vällinggivare nattetid en natt eller två..vågar inte tro förräns morgondagen är här.

Lördag kl 10 lämnar vi ytterdörren och kanske kan hålla ögonen öppna för att ta oss till IKEA,lyckades inte förra helgen(här är allting stängt på söndagar)

Lördagkväll-tidigt i säng-SOOOVVVVVAAAA!!

Söndag-vakna sent,inte stressa,äta långfrukost,kanske träna på Elixia (har ännu ej satt min fot där då jag varit sjuk,haft röda faran och nu är mest yr&groggig).
16 anlända som föräldrar med kraft för nya inspirerande nätter med de små..

Idag skulle jag behöva sova dagstund men jag kan inte slappna av och inte vågar jag ta avslappningshjälpen heller..vet ju inte effekten på min kropp och då jag är uberkänslig så fegar jag..måste vara alert om några timmar..

Fick tag på dr N som jagar dr S på stora hospitalet..

Nu förebereda op flytt av vår säng till gästrum..vi drar oss runt i lägenheten med våra madrasser..Livia får ta vårt rum tsv,vi sover vägg-i vägg med Gustipusti tsv lilla fröken hittat sunda nattrutiner och kan dela rum med storebror.

tisdag 27 oktober 2009

Vintertid

Nu startar morgnarna tidigt hos oss..
Livia vaknar nu 2-3 ggr natt då hon är hungrig och förmodligen i utvecklingsfas..hon som skämt bort oss med att sova hela nätter sedan juni..
I natt sov vi mellan 23-04."Vilade" en timme och sedan vaknade Gustaf.
Nu är kl 06.13 och vi avvaktar för att ta Gustaf till dagis...

Nu hoppas vi på en god natts sömn på lördag då vi har barnvakt.
Vi kommer befinna oss ca 800m hemifrån på ett militärhotell..romantiskt-not,vi behöver SOVA!!!

Inget hört i från min doktor-känns sådär att hon ej besvarar meddelanden..

fredag 23 oktober 2009

Så har denna dag snart passerat

Livia tog en sovstund ala längre..nästan 3h i vagnen i det fina höstvädret..Lite bättre har hon ätit idag men det är fortfarande lite för lite för min smala unge..
Själv så har hormonerna äntligen gett rätt signaler så nu är röda faran här-långt försenad(har varit hattigt sedan i somras)..stressrelaterat förmodar jag men ändå skitjobbigt att kroppen är så satt ur spel..stress är farligt och jag har läst om skrumpnande amygdala och annat..hoppas bara att kroppen kommer i fas när jag kommer i fas.
Humöret är bättre-nu finns det ju en lösning, förut var varje dag en kamp.
Har fortfarande svårt för frukost men har inte kräkts på flera dagar (peppar,peppar).

Inget hört ifrån neurologen på AKH..nu är det dessutom långhelg i Österrike då måndag är nationaldag..Dr N ska ringa på tisdag och kolla läget med min sängplats.
Nästa torsdag är det dock dags för MRT på detta stället;

http://www.dzu.at/de/m3/institut_ueberblick.htm

Unser Philips Achieva 3.0T Magnetresonanztomograph ist derzeit das einzige 3 Tesla Gerät im niedergelassenen Bereich innerhalb der EU und ermöglicht Einblick in bisher noch nicht routinemäßig darstellbare Details des menschlichen Körpers.
Mit seiner Hilfe lassen sich selbst sehr kleine krankhafte Veränderungen erkennen und befunden. Der kurze Untersuchungstunnel ist auf das Wohlbefinden des Patienten ausgerichtet. Das „Herzstück“ dieses Gerätes bildet das erste voll digitale Datenerfassungssystem der Welt: Eine kürzere Datenakquisition macht z.B. bewegte Objekte (wie etwa das Herz) besser darstellbar.
Wenn Sie mehr wissen wollen, lesen Sie bitte die 3.0T-MR-Detailinformation.

Tydligen en av de få kameror i EU som har Tesla3..spännande..då kan inget dölja sig därinne i huvudet:-)

Imorgon hoppas jag känna mig pigg nog för ett IKEA-race..
Grannen E är på minisemester och jag har hennes nycklar och soffa så ikväll taggar jag ner tidigt och sover i hennes lägenhet..Hoppas på en god natts sömn..
På söndag så har vi då äntligen barnvakt (mellan 10-17) så att jag och hemlige mannen kan få en andningspaus..inget har vi bestämt,vardagen har rullat fort och vi är så slutkörda så vi är villiga att bara betala för en lugn dag..kanske vi stannar i grannens lägenhet och bara slöar eller så försöker vi fånga dagen och beger oss till city för lite kaffe och museum?!

torsdag 22 oktober 2009

Livia riktigt sjuk..

Jamen då är det dags igen..inte många friskdagar..nu är hon heltäpp, vägrar äta,hostar och har feber..dessa baskilusker..jag som trodde hon var på bättringsvägen-istället blev det ett riktigt omtag..hösten är riktigt rolig ur sjukdoms synpunkt..

Sömn

Jag är megatrött så grannen E tog Livia mellan 10-13-jag sov framför Tvn..lite yr och groggig men lite sömn är bättre än ingen..

Målet för denna vecka och nästa är god sömn (hoppas barnen,maken hör detta).

onsdag 21 oktober 2009

Roligt besked i inboxen

Nu har vi AUPAIR (och nu vågar jag tro på det).
Vi välkomnar K från staden i Sveriges mitt-Östersund (lite roligt att hon är hemifrån).
Känns superbra då K verkar vara en mkt jordnära tjej med båda fötterna på jorden och dessutom är hon en stor talang inom handarbete-kanske jag kan få lära mig?!

Nu ska vi bara bestämma datum..

Jag sov uruselt inatt,hemlige mannen har en mkt viktig presentation idag och han lade sig 00 och klev upp 05..så 5 h sömn gör mig lite skakig..Livia är fortsatt hemma med mig,hon hostar fortfarande men äter superbra och det bör innebära att hon är på bättringsvägen.Nu på morgonen kommer fina grannen E och vi ska göra ett ryck och ställa i ordning Ks rum..Åh,vad detta känns roligt.

I eftermiddag kommer syster T och roar Lilla L så att jag kan vila lite..REDIGERAT:KOMMER INTE..HON SOV DÅLIGT INATT..EHH,JA DÅ ÄR JAG DÄR IGEN..MEN,JAG DÅ?Dvs detta händer hela tiden att när jag försöker hitta en lucka för återhämtning-så blir det ingen utan endast mer stress..därutav min utmattningsdiagnos..så skönt att ha en person xtra i hemmet där man har ett schema och kan lita på support för detta är ohållbart..

Dessutom så har Gustaf var på ett strålande humör i veckan,vi har fått många pussar,kramar och han vill bara gosa..tänk vilken skillnad det gör istället för hans megautbrott..

Andas nu lugnt..

..vi har en aupair även om K tackar nej på fredag.

Äntligen hoppas jag att vi kan få ro en tid framöver med lite stöd med de små...
Skönt,då jag verkligen blev så glad igår och så ledsen idag..men,nu tittar vi framåt igen:-)

21 oktober Livia 11 månader idag




tisdag 20 oktober 2009

Tvära kast

Hittade ett mail i inboxen imorse-vi är INTE med Aupair.Hon hoppade av..
Dock så har vi en tjej som ska lämna besked senast fredag så nu håller vi tummarna hårt.

Vaknade till telefonsamtal av att fam W ligger däckade i magsjuka inkl Lilla L..måste hämta henne så fort som möjligt då fam kämpat sig igenom kräks och annat under natten..hemlige mannen fick jag ej tag på men J med G1 erbjöd sig att vara chaufför..tack snälla alla ni fina människor runt om oss som gör så gott ni kan för att stötta oss..men, visst undrar jag varför Murphy inte lämnar oss i fred..

Vi är med Aupair

Idag blev det klart-vi hälsar H välkommen till vår familj.
Anländer förmodligen redan i helgen-vi är superglada och ser framemot ett bra samarbete!!!!

Barnen sov till 07.30

Jag sov på soffan då Livias förkylning ej släpper och hon snarkar..hade babywatchen på så att jag kunde rusa upp om så behövdes..men,det behövdes inte..

Inköpt ny telefon då mina två andra bara gav upp..hade en mysig kväll igår,pizza och ett glas öl.

Fick ett medd på FB ang ett aupairtips och då Fru W har styrka och kraft så "tvingade" hon mig att ringa och det var en mkt trevlig tjej i andra änden av luren..dessutom är världen liten,hon kände till Fam Ws aupairs kompisar dvs de kommer båda söderifrån.

Nu har jag två högintressanta val, det som kommer bli avgörande är tiden de kan tänka sig att stanna..inser att jag behöver förmodligen lite längre tid av ro än bara till jul..i veckan ska det förhoppningsvis vara klart.
Vi ser framemot vår nya familjemedlem:-)

måndag 19 oktober 2009

Många lösa trådar

Svenska F-onsdag besked (helg för L+måndagar)
Svenska K-aupair from 6/11-besked slutet på veckan
Amerikanska S-aupair from när och ev. om hon kan
Österrikiska A-helger kontinuerligt?

Dessutom flera telnr till övriga intresserade ang måndagar.

Stressande att inte veta men inom sinom tid..

Blir otroligt väl omhändertagen även om natten var tuff för de små..vi misstänker LÖK;-)Ikväll blir det att sussa vid 19.30:-)
Imorgon blir stora provet då jag susar hem och Lilla L stannar med fina fam W.
Min mobil har gett upp-idag shopping av ny+veckohandla med M.

söndag 18 oktober 2009

Omsorg

Jag har nu förflyttat mig från mitt hem till ett annat.
Befinner mig hos fam W som med värme,omsorg om mig och stödjer oss att se efter Livia och lotsa mig igenom den kommande veckan tills jag kommer till sjukhus.
Nu är det jobbigt,jobbigt många frågetecken men förhoppningsvis kommer svar efter svar till mig snart.

Jag är så otroligt lottad att det finns hjälpande händer,kärlek och omsorg runt mig och min familj. Nu hoppas jag att vi åker mot en ljusnande framtid sakta men säkert,steg för steg.

Letar fortfarande aupair och har några förslag men kommer ni på fler-hör av er.

fredag 16 oktober 2009

Tack alla för ert engagmang i att leta aupair..

..nu hoppas jag få kontakt med någon barnkär,vänlig själ som orkar stötta upp vår familj så att jag kan få vila..

Dr N-dagens hjältinna

Efter en urusel natt-Gustaf vaknade 24 och ville sova i sin vagn.Livia vaknade 04 med blöjbyte och mat..sedan kunde jag ej somna om..kändes som om jag ville krypa ur kroppen..sade till hemlige mannen att nu får det vara nog-jag orkar inte mera..smsade Dr N som genast ringde upp och jag fick tid kl 11..nu tar hon ett helthetsgrepp på detta..kan nämligen vara så att jag har strul med neurohormoner,ev förhöjt prolaktin och kanske strul med mag/tarm då jag kräker så ofta..Fick remiss till MRT och ska oxåläggas in för utredning på stora sjukhuset om ca 10 dagar..
Det kan mycket väl finnas en biologisk förklaring till min svåra depression och nu påbörjas det att leta i hjärnan. Jag ska undersökas av en av Österrikes främsta neurodoktor...så nu ska det väl förhoppningsvis bli svar på några av våra frågor..
Dock så är det 3 veckors väntetid på hjärnröntgen fann vi just ut så nu får vi se om det blir något annat röntgencenter..tyvärr kommer jag ej kunna resa hem till tjejerna pga sjukhusvistelsen då jag nu en gång för alla hoppas kunna få svar på varför jag inte mår bra...

Aupair till Wien?

Behöver desperat hjälp för att komma upp över ytan..tipsa gärna alla ni känner och om de i sin tur känner någon..så fort som möjligt är önskvärt..

Sökes;
Aupair till Wien

Arbetsuppgifter;laga mat,handla och leka med barn (dock ej heltid då ett av barnen är på dagis).
Resa T&R,fickpengar,mat&logi..
Tid: enligt överenskommelse men så fort som möjligt och i några veckor alt månad..Tipsa gärna alla i er bekantskapskrets som skulle kunna tänka sig vara intresserade..
Maila för fler uppgifter..

torsdag 15 oktober 2009

Huvudet fullt med snor

..det är JU BARA en förkylning..men jisses vad den accelerar..
Tog bussen och Gustaf till dagis imorse i snöovädret..snacka om tvära kast,28 grader varmt förra torsdagen och idag 1 grad och full snöstorm...Gustaf var ledsen när jag gick men så är det i livet..Jag letade mig fram till labbet där jag skulle ta mina prover och fick den fina överraskningen att det kostade mig 1562 svenska kronor..det kostar att ligga på topp..för att inte tala om läkarbesök och terapeuter..dessa kostnader ersätts ej av EU-kortet..
Fina grannen E var på besök och vi surfade,pratade och drack kaffe..hon har ledsnat på vårt hem så nästa vecka rullar hon in med färg och borr:-)Hon vill så gärna kunna hjälpa till att få mig på fötter..jag är så tacksam!!

Fick dessutom trevligt telefonsamtal av J med G1 och det är skönt att få perspektiv och höra om andra saker än en själv..man är ngt narcisstisk när man tycker synd om sig själv..

Tog en Johannestablett kl 13 och där försvann eftermiddagen i ett töcken..kändes mkt kymigt även om jag blev framtidsorienterad..svårt detta men i komb med förkylning så funderar jag på att ta 300 på morgonen och inskaffa 450 mg tablett till eftermiddag kväll i stället..sitter och velar om jag ska ta min tredje tablett ikväll..

Livia vaknade nämligen 01.15 och sedan kunde ej hemlige mannen somna om..03.30 kom han tillbaka och då vaknade jag..och så hostandet..pain..
Gustaf var go och rolig idag(lekte med ficklampa i stora mörka vardagsrummet) tills stora överraskningen kom-varför inte trotsa när man ska lägga sig?!Jisses,vi höll på att få psykbryt men efter ca 20 min ilska från sonen och konsekvens från mamma så lugnade han sig till slut och var lycklig över att få gosa ner sig med hunden&lejonet..
Nu dricker jag te,snörvlar och har nedräkning för loppelådan (syrrans uttryck).

onsdag 14 oktober 2009

Host,host och bra doktor

Jag hostar lungorna ur kroppen-blähh..mitt kort på fina fitness/spa-klubben började gälla idag men det kan jag glömma för ytterligare några dagar..suck..
Träffade Dr N idag..nu känns det äntligen som jag hamnat rätt..Jag har en klinisk depression och ska höja dosen Johannesört till 900mg..eftersom den börjat funka för mig så fortsätter jag.I morgon ska jag ta blodprover för att utesluta obalans i depressions påverkande vitaminer,natrium,kalium,järn mm.
Dessutom (då hon är neurolog) så vill hon gå igenom utlåtande på mina röntgenbilder från i våras och ev.göra ny kontroll MRT..det kan finnas en biologisk orsak oxå till min depression när man petat i hjärnan och dessutom när cystan finns kvar och kan växa-hjärnan är elastisk och pressas undan och man kan då få till följd-depression (men den senaste tiden i mitt liv har oxå inneburit existensiellt trauma,sömnstörningar,nyorientering mm)..oavsett så känns det bra att hon tar ett helhetskoncept och tittar på alla faktorer.
Hemlige mannen hämtade båda barnen på olika ställen och sonen var en ängel-en riktig sötnöt ikväll..
Imorgon lämna blod..

tisdag 13 oktober 2009

Tuff,tuffare,tuffast dag idag

Gustaf vaknade 02.30-skrek nein,nein i ca 25 min..i med välling,spände fast honom i vagnen och gick ut..han sov vidare och så oxå vi..vaknade med hjärtklappning,ont i halsen och hosta..försökte äta frukost men den kom upp igen..Jag får panik-vad är felet med mig?Så här kan jag inte leva,hanka mig fram dag för dag..ringde min kontakt på IBOS och hon fixade fram en läkartid till mig imorgon;
http://www.psycho-somatik.at/m3_1.html

Söta,fina,medmänskliga stora M (då dottern är lilla M) ringde och peppade och även då vi ej känt varandra länge så känns det som en djup vänskap-tack vare tillit,förtroende och förståelse..Jag fick mig en riktig funderare-till det positiva..tack än en gång för ditt engagemang!!

Jag lämnade förmodligen min johannesört i vita stolen och kände mig riktigt låg idag..tog en igen vid 16 och ca 30 minuter senare var min världsbild förändrad..
Tur var det oxå, för Gustaf kom skrikandes hem idag igen..1 h och 30 min skrikandes,sparkandes och arg som bara den..jag tror att han nu reagerar på sitt dagis, dvs att han lämnas där och att han nu fattat att han måste vara där..Jag erkänner; jag lämnade i halvtid med Livia i vagnen och en smörgås i handen för jag har problem med att äta och utan mat blir man inte stark..efter ca 30 min promenad i det kalla höstvädret så hade hjärncellerna kopplat ihop sig igen och jag var redo för att möta min son (som jag stunden tidigare velat adoptera bort till första bästa).Allt var dock lugnt,maken hade hört om en treatment som han nu provade och Gustaf coolade sig. Vi fick en mysig stund ihop innan han glatt gick och lade sig..kan 2-åringar ha PMS?!Det stressar mig enormt att inte vänta vad man ska förvänta sig..en timme med sonen i raseriutbrott känns som en veckas hårt fysiskt arbete..

måndag 12 oktober 2009

Megautbrott

hade Gustaf idag..glad när maken hämtade honom på dagis men sedan bröt det ut..50 min senare lyckades vi hejda honom..har aldrig sett en unge tugga fradga och skrika/slå som han gjorde...min mamma hävdar dock bestämt att jag kunde skrika mig medvetslös så jag får väl igen för det jag åsamkade min familj en gång i tiden;-)
Han var förmodligen livrädd att ej bli hämtad överhuvuddtaget då maken var lite sen..Gustafs stora fasa är att bli övergiven-har varit tydligt så många gånger..han hade dessutom 5 fula,stora insektsbett i pannan och vid ena örat-vi har medicinerna så nu är han insmörjd med histamin..
Imorgon väntar egotid..om barnen är friska vill säga..

Livia gåtränar

Hon har hittat sitt eget sätt;-)

Uppdatering

Förra veckan blev intensiv..stressigt,mådde ej bra men å andra sidan så visade jag för mig själv att jag klarar mer än jag tror..
Maken följde med till Burnout centret och diagnosen var;utbränd.Jag hade kryss i alla rutor i diagnoshäftet och terapeuten bara skakade på huvudet när jag försökte berätta allt som hänt..normalt sett så har de människor hon möter 1 eller två kryss men inte så mkt livskriser på en och samma gång som för mig.
Hon var klockren och hemlige mannen och jag fick många verktyg att jobba med för detta påverkar hela familjen.
Imorgon ska jag på energi healing (viktigt för mig att lära mig slappna av),dessutom så ska jag försöka vara så fysisk som möjligt (elixia och promenader). Inte vara så "strikt" mot mig själv utan lära om nya mönster. Stöd&support är viktigt men jag ska helst inte lämna familjen utan lära mig strategier i familjen.
Hemlige mannen och jag har ej gjort något bara för oss och jag kan ärligt säga att det knakar rejält i fogarna hos oss..båda inser dock att det är situationen och inte "vi" som har problem..med sjuka barn,kämpa,kämpa och utan nätverk som maken ihärdigt förnekade att vi behövde så betalar vi nu ett högt pris..dock så har vi som sagt lösningar i sikte och försöker vara snälla med varandra och inte anklaga...
Pratade med syster T idag som är helt nere i Gustafs förkylning men hon ställer upp och stöttar maken den vecka jag flyger till Sverige. Känns supermärkligt att jag ska åka iväg själv utan Gustaf eller Livia med mig..skönt oxå för då kan jag verkligen vara nära mina stora.
Själv har jag idag brännande hosta och feber..Livia hostar oxå och då förstår vi att det är ett elakt virus då hon nämligen går på antibiotika..
Gustaf vaknade dessutom i natt i en hostattack som slutade i megaspyan..bara att ta alla sängkläder och pyjamas och tvätta..han sov dock sedan gott vidare..

söndag 11 oktober 2009

Mycket nu-till det bättre..

Sjukt ont i halsen-5:e dagen,hoppas nu bara att skiten bryter ut..

Medlemskap här; http://www.holmesplace.at/d/clubs/highlight.php?clubid=36 här ska det lyxas och även barnen kan få några roliga timmar..Gustaf ska jag ta med mig på turnen..

Barnvakt fixad,supertrevlig tjej som tar övernattning med de små..tänk att hemlige mannen och jag bara ska ha skoj i några timmar..funderar på Salzkammergut..

Tjejerna mår bra,mamma flyger hem till Sverige istället en vecka..oj,oj vad vi ska trycka smågodis,kärleksfilmer och bada (de är båda numera simdrottningar)Sova länge i dubbelsäng..mys,mys..

lördag 10 oktober 2009

Resa Köpenhamn-Wien-inställd!!!!

SAS hade ringt och lämnat medd på min telefon-tjejerna får ej flyga hit då det saknas assistans mellan Köpenhamn-Wien-2 veckor innan avfärd (detta skulle vara klart en dag efter bokning,vilket det var och biljetterna hade vi fått)..
Ex-maken klurar nu lixom vi hur vi ska lösa detta..Mina älskade stortjejer som verkligen ställt in sig på att komma hit och flyga själva..

Nu känns det som om allt som kan hända händer oss..

Andas in,andas ut..

tisdag 6 oktober 2009

Hemlige mannen ringde

Gustaf har feber igen-verkar vara varannan dag..

Full arbetsdag

Sov från 21-07.15-välbehövligt..vaknade en gång vid 02 men somnade om igen..dessutom utan Atarax men med EyeQ;-)
Frukost
Ubahn hem (1h dörr till dörr)
Samtal med syster T
Ensam med Livia
Handlat Merkur
Pratat med Magister Apotheke om doshöjning Johannesört och mix Atarax-ingen kända interaktioner.
Lagat chiliconcarne
Pratat med E
Städat toalett
Ont i halsen och i huvudet
18 anlänt med Ubahn drömträdgården

Kurera mig med massor av te..suck för förkylning men hur skulle jag kunna komma undan?!

Imorgon hem igen-BurnOut centre,sedan stanna hemma två nätter för att ev. sova ytterligare en natt i drömträdgården i helgen.

Sedan får Syster T ledigt x-antal veckor framöver för att hämta igen sig..

TIPS!Sömndagbok

måndag 5 oktober 2009

Tredje veckan

Åkte hem igår men fick telsamtal att hemlige mannen var på Wilhelmina Spital-igen-med båda barnen..
Livia har åter igen vätskande sår i nedre regionen,feber och snorig.
Gustaf hade två superfula insektsbett påsin hand som hade dubbel storlek..

Dom-bada Livia i jod,ha henne utan blöja,smörja med två olika salvor annars inläggning sjukhus..och hon fick antibiotika.
Gustafs insektsbett kunde leda till infektion i handbenet så han fick gasbinda och antibiotika..dock ingen feber trots hosta och snor..
Jag kvarstannade under natten,låg på madrass i sonens rum med handen på brännhet panna (han fick feber,40 grader)..sonen yrade,Laura,mamma,pappa,tator..somnade slutligen efter sista alvedonen kl 23.30..jag halvslumrade bland hostningarna..hemlige mannen låg på vak hos Livia som vaknade 23och 04.45..inte mkt sömn i familjen..maken släpade sig till jobbet,hem vid 12.30,lunch,bada Livia i jod,skjutsa mig till sömn och sedan ta nästa skift i hemmet (dock är Gustafs feber borta)..syster T tar hand om Livia under tiden..Inatt sova,imorgon hem,syster T bort under dagen,hemlige mannen försöka jobba och jag hålla ställningen därhemma..shit,shit vad vi kämpar..

Kära S-jag tänker på så på dig och önskar jag kunde hålla om dig och ta bort lite av din smärta..

lördag 3 oktober 2009

Rosa bandet

Hjälp gärna min förra kollega och vän att stötta forskningen runt bröstcancer.
Här finner nu hur ni kan vara med och skänka pengar:

http://www.cancerfonden.se/sv/Rosabandet/Stod-oss/Olika-satt-att-ge/Starta-en-insamling/Insamlingar/?collection=1550

Sammandrabbning

men,allt löste sig.
Blir inte uppstressad,känner känslor..helt förundrad-Johannesört?!

Sömn

Jag sov och oj,oj vad jag sov.
Lade mig vid 21,tog halv Atarax..pluggade in cdn med fågelkvitter och lugn musik..vaknade till vid 04,somnade om direkt och gick upp 08.15..och åt frukost:-)
Dricker nu kaffe och ska snart unna mig en dusch. I em blir det gos med Livia.

Jag hinner googla både det ena och andra och jag börjar inse att det är mentala som ej hunnit med "de kriser" jag haft under detta år..förstår att kroppen måste ges tid att läka och att det jag nu går igenom är en fas som måste bearbetas."Problemen" har dock förskjutits och jag har gjort många framsteg sedan jag kom hit i slutet på juni när mitt inre var sotsvart och jag kunde inte hålla mig vaken,gå eller vara i livet överhuvudtaget..jag har haft små perioder när jag kännt hopp att det kommer bli bra men har då dragit på lite för hårt och fallit igen.

Jag är min egen värsta fiende,jag föddes med en stridsvilja och ger aldrig upp och detta är nog så gott men just nu är det en förödande egenskap. Jag behöver utveckla andra egenskaper,mindfulness,vara rädd om mig, hitta må bra oaser i vardagen och framförallt ha en coach vid min sida som varsamt lär mig styra rätt i detta stora oändliga.
Jag hoppas att onsdagen kommer föra med sig en helhet,ett koncept som kan lära mig vara där jag är och att jag förstår att skynda långsamt.

fredag 2 oktober 2009

Mys&skratt med familjen

Åkte hem igår en sväng..tog en kopp kaffe med fins grannen E då jag trodde att syster T kanske vilade en stund när LillFia sov..när vi fikat klart så ringde jag på Ts mobil men inget svar..hrmm..jag hörde dock tvn i vår lägenhet så jag öppnade brevinkastet och tjoade hennes namn..bästa minen på länge när hon stod i hallen och letade efter vartifrån ljudet kom som ropade hennes namn;-)Oj,vad vi skrattade när hon fattade att det var mitt fejs i brevinkastet..Packade fika väska och E&L följde med när jag skulle hämta upp Gustaf med bussen. Gustaf blev överlycklig när mamma OCH kärleken L stod på hans dagis..vi gick vidare till Schönbrunn (supernära dagiset)och lät de två vildarna springa runt lite..Grannen E är en rutinerad mamma så när Lilla L behövde Looloo (pottan) så tog E sonika fram den rosa pottan och där satt lilla L och gjorde sitt behov:-)Jisses,vad jag skrattade och de människor som passerade oxå men jag tycker det var ruskigt smart än att behöva strula med byxor,hitta en buske mm..

Åt middag med GOD aptit (heja Johannesörten)och lyckades smälla i mig två kakor oxå..längesedan,jag droppar vikt nu så det står härliga till..Lekte med barnen på Gustafs rum,superkul hade vi alla fyra..men,säg den lycka som varar..Gustaf lade sig snällt men så kunde han ej sova..efter 2 vällingflaskor,hostattacker så fick jag kila över till grannen vid 23 för att få låna hostmedicin..den hjälpte men hemlige mannen och jag hade då fått ta våra madrasser och dra till vardagsrummet..slocknade 24 men vaknade 04.30 då vårt andra barn började hosta..dessutom så sprang syster T på toa x-antal ggr under natten..soppa..var inte stark imorse men lyckades peta i mig lite frukt..skulle på frukost med grannen men inne på fikastället så kände jag bara-det går inte att äta så jag fick tacka för mig..tog ubahn till drömträdgården..har varit så trött idag men lyckades ej sova middag..ikväll så får jag ta Atarax,en hel tablett då den halva ej hjälpt mig igenom natten..hoppas nu kunna sova..orkar inte utan sömn..