Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

måndag 28 februari 2011

På språng

Dagen har gått i ett. Fått mycket gjort. Nu är det tyst-konstigt.
Tradera auktionera har gått ut-oups, det är verkligen konstigt hur auktionerna kan gå. Denna gång gick det verkligen över förväntan.

Imorgon är det dags för stora föreläsningarna. Ska bli kul.
Målet för veckan är annars att försöka börja träna något pass.
Annars lugnt. I helgen hoppas jag på besök från tvåan då ettan är på simläger i södra delen av landskapet.

söndag 27 februari 2011

Mellanlandning

på Arlanda. Har precis andat ut efter flygning numero ett-nu har jag endast en kvar till Ösd. Får hämtning av fina K-så skönt. Flygningen gick bra, otroligt fint väder, klarblå himmel och sol. Roade mig på datorn så gick tiden fort.
Får dock erkänna att jag har lite huvudvärk nu-spänningen släpper.
Träffade Hanna vid gaten-hon såg pigg&fräsch ut. Haft det bra hemma i Sverige.

I all stress som var i veckan så känns mitt beslut ändå så rätt. Livia var tokledsen när jag sade hej då på flygplatsen, Gustaf var lite cool lixom fadern. Mamma hade tårarna hängandes..orkar inte ha det så här länge. Tiden har fyllt sitt syfte för hade vi inte valt denna situation med mig pendlandes så hade vi kanske inte stått kvar vid varandras sida. Kärleken är dock stark och vi vet båda att nu är nu och tiden har vi framför oss.

lördag 26 februari 2011

Gustaf Pis



http://sv.wikipedia.org/wiki/Manneken_Pis

Sonen har jag kommit på att stå upp (på tårna) för han når inte sitt syfte annars dvs att pricka i toaletten..vilket han inte lyckats med ändå..mycket att städa men lite gulligt ändå att han visar tydligt att han är "stor". Han fyller fyra år om 6 veckor.
Tvåan fyller år den 14 april och trean den 16 april. Båda kommer vara i Wien och då blir det tårta 2 gånger den veckan. Ska bli så mysigt att ha dem båda hos mig-lyx!

Barnen de små


Fasching 2011-prinsessa förstås


En förväntansfull dinosaurie

Vi poserar


På språng med snusse i högsta hugg


fredag 25 februari 2011

Nymatad

på Gyllene M:et. Dagen sprang iväg,fick besök av J. Trevligt sådär mitt i maten..fiskpinnar och potatismos trollade jag framtill kidsen och mig. Dock åt de små inget mkt då de hade fullt upp att visa sina konster för Jenny. Alltid lika roligt att prata och nya infallsvinklar.
Var otroligt effektiv då jag nu har mitt PP klart inför utbildningsdagarna tisdag/onsdag.
Imorgon blir det vårskor inköp till de små, annars påbörja packning igen.
Kan inte förstå att två veckor redan farit sin kos..tiden går så fort..
Ingen yrsel idag dvs som jag trodde igår-dålig sömn och stress blir yrsel.
Nu är det snart dags för nattning av de små innan jag själv sjunker djupt i sittpuffen och snarkar loss till någon DVD;-)

torsdag 24 februari 2011

Stress och yrsel

och lägg till förkylning. Maken har givetvis ett läge på jobbet som gör att hans dagar blir långa. Vi kan härmed ställa hans jobb efter mina ankomster till Wien. Slår aldrig fel. De gånger som något "xtraordinärt" hänt så taadaa, har jag precis anlänt till Wien. Jag är fortfarande stresskänslig och att jobba och sköta hem+hämt/lämningar påverkar mig mer än vad jag trott. Dessa två veckor skickar mig ett steg tillbaka men det är oxå en reminder om att ta det lugnt (hur det ska gå med splittrad familj, avslut i Sverige med hus och lägenhet och så lite pendlande hit). Jag har dock hunnit göra vissa insikter och förhoppninsgvis klarar jag dem i Sverige oxå.
Bl a får jag nog inse att ha familj och plugga heltid på universitetet i Wien får räcka under hösten. Annars kan det bli en repris och jag VILL inte bli utmattad igen-vägrar.

Tror oxå natten till idag spökar då jag sov otroligt oroligt-inväntade att barnen skulle höra av sig efter sprutorna men icke..resulterade i att jag var urbota trött imorse och dagen har gått som i sirap.

Behov; rutiner och lite av varje och sakta lägga på utmaningar.
Är dock otroligt yr men kan mina neurologiska tester och det är inget problem. Kanske det är förkylningen som satt sig på balansnerven då jag haft ont i örat igår och idag...hoppas det går över till imorgon.

onsdag 23 februari 2011

Hysteriskt

Återkom precis från vaccination av pluttarna. Instängda på en yta av ca 2 gånger 3 m, våra ungar var precis galna efter deras maskeraddag på dagis. Vi hade tid 17.15 men insåg ganska fort att det kunde vi glömma. Klokt nog hade vi med oss fika men det blev snarare problem än till nytta då Livia och Gustaf tappade sina mackor på golvet och då var det roliga över (dvs kasta)..eller när sonen radar upp sina kex på de stolar som folk sitter på m m. Jag fick ett hysteriskt utbrott efter en timme på hemlige mannen som bokar båda på deras bästa tid-dvs precis innan deras sovtid. Klädde på kidsen och ställde ultimatum till maken-gå in och skynda på det här eller omboka till att ta ett barn nästa gång. Nu slog de varandra alternativt uppmanade till att springa i trappen, hoppa och skrika. Mitt i allt det kom de familjer med alla sina familjemedlemmar (farmor, farfar, mamma, pappa, syskon mm)Jag undrar om jag inte har en släng av klaustrofbi/social fobi/torgskräck-det lättade när vi kom ut iskylan med två skrikandes barn. Vi vandrade upp&ner på gatan och försökte få in i huvudena de små att om de sköter sig så kommer de få slippa gå och frysa kvällstid på en tråkig gata i Wien. Funkade i ca 3 minuter när vi kom inomhus men som tur var fanns det några klossar lediga att bygga med (och slicka på..suck..). Vi blev sedan invisade i ett mindre rum, 0,5 m gånger 2m och då blev de två sjövilda..det var två svettiga föräldrar som sedan äntligen fick komma in, väga/mäta, få sprutorna och dessutom få veta att mer sprutor behövs (Twinrix för barn, Hepatit A+B). Nu bokade dock hemlige mannen för ett barn i taget-klok man.
Nu ska jag krascha för imorgon är det min tur att ta kidsen till dagis och hämta.
Auf Wiedersehen (och ja, barnen accepterade snällt att lägga sig-de var helt slut).

tisdag 22 februari 2011

Vår i vårt köksfönster


Vi har extremt höga fönster. Blomgardinerna hittade jag på IKEA. Vägrar vita genomskinliga gardiner som finns överallt här.

Kamilla-den lever och frodas trots att vi glömt den bakom julgardinerna..

Ser så somrigt ut-längtar.

Nej mamma, jag har inte lärt mig sy..kallas för fållband hos IKEA. Stryk ett veck, lägg i bandet och stryk på-färdigt!Bättre än det otal knappnålar som folk blivit stuckna i fötterna av;-)

måndag 21 februari 2011

T&R dagis

Tur man har flex. Vi vaknade 07 idag-alla fyra. Erkänner; jag har ingen rutin på morgonen, hittar inte grejjorna, inte van att bråka med en 2-åring om hennes ta på själv, fixa fika i jause-boxen och ta med måndagspåsen (dvs alla ytterkläder som varit hemma på helgen). Nåväl, vid 07.50 var vi ute på väg mot bussen när den passerade oss..dvs vi missade den. Då tog kärleksbarnen tillfället i akt att ge varandra en dansk skalle och en knytnäve i plytet...suck..På bussen körde de sitt program..blev tvungen att hoppa av fleratelt stationer innan dagis-tur man gillar motion;-)Kylan fick dem att lugna ner sig-minus 8 och iskalla vindar.

På dagis har vi nu hamnat i omvänt läge-dvs de pratar inte med mig längre..inte ens svenska A. Kan oxå berätta att Livia går i blöja på dagis-så mkt för deras känsla för när hon var mogen (om ni minns ombytescirkusen från i januari). Hursom kidsen är glada och det är det som räknas.

Dagen idag blev kort-är inte helt hundra och hade uppenbara koncentrationsproblem..olikt mig.

Gick en promenad ner till dagis på em, behövde luft även om den var iskall men faktiskt var det lite sol. Barnen var mer hjälpsamma att ta sig iväg från dagis, vi kunde tom handla jause för imorgon innan vi gick hem..nu leker de själva i sitt rum (första gången sedan jag kom hem). Blir tidig kväll-som alla kvällar.
Just det fick mail idag-nästa vecka håller jag föreläsning för ca 200 personer om ett ganska provocerande ämne..medger att jag för första gången tror mig ha tagit vatten över huvudet men det är endast att fullfölja;-)
Nu dags för kvällsrutiner..
Två spekulanter btw-håll tummarna!

söndag 20 februari 2011

Söndag

Ett barn sover i vagnen i sitt rum (efter att ha lekt apa på tåget på vägen hem). Dessutom ville hon ha min lunch-fick halva, tittade på den och somnade..
Sonen är hos kärleken Laura och kommer om ett tag (han ville inte gå hem).
Fadern är tillbaka efter arbete.
Hanna på väg med flyg till Sverige.

Nu kaffe, leta mer i lådan efter fina kläder att sälja.

Idag är det visning på huset mellan 14-14.45. Skänk oss en tanke att någon ser potentialen i vårt fina lilla hus som har så mkt minnen som sitter i väggarna.

lördag 19 februari 2011

Är svarta ringar under ögonen

tecken på att man sover för lite och och röjer för mycket? Nu har jag fått bevis och nu är det uppklarat.
Hursom, idag var det intensivt då H och jag tog barnen till IKEA. Avfärd var satt till 08.15 men då var frukost endast och inte förräns 8.50 var vi på väg (jag var den skyldige)
Vi missade endast en tunnelbane station då båda låst på skylten som berättar ankommande station-och den sade inte den station där vi skulle kliva av (den visade nämligen samma station vid varje station)
Hrsom, det är lätt att vända rikting. Hittade bussen och där vi klev av insåg jag att Family Fun låg rakt framför oss. Så mkt för Mr Bean som tog oss dit i somras via några kilometers omväg genom ett industriområde:-)
Gustaf ville vara i leklandet på IKEA. Helt ok-bara det att syster blev arg och ledsen. Vi fick en telefon från dem och om Gustafs skulle vilja lämna så skulle telefonen ringa. Den ringde aldrig.
Vi fikade, shoppade nya gardiner, hämtade Gustaf och åt korv innan vi for hem.
När vi klev in i en tunnelbanevagn så stod "musikerna där"..jag suckade lätt och tänkte; ja,ja varför inte? En person stannade, övriga hoppade ur och personen spelade dragpsel med komp. Gustaf och Livia tystnade dock och slutade slåss..hade endast en 2 Euro men nästa gång ska jag be dem spela hela vägen hem (nu blev det bara 3 stationer) och ge dem 10 Euro så småttarna fokuserar på annat;-)
I eftermiddag såg vi Snövit allihop och ikväll är det utmaning. Playstation. Den som loosar ska få äran att byta toaborse och skölja ur behållaren. (Kan inte skriva ut när den byttes senast med risk för att bli anmäld;-)
Nyss ringde makens jobb-han måste in imorgon. Dock får han bonus-ett barn då ett barn kommer med mig och Hanna till flygplatsen.

fredag 18 februari 2011

Gravid

Inatt drömde jag att jag var gravid- i v.15. Imorse var jag tvungen att googla vad detta kan innebära och det första som jag fick upp var att pengar som jag ej förväntar mig är i antågande. Jag har issues med vår ekonomi..det kan bli så att jag (vi) får står med huset kvar och det känns konstigt att då betala lån med studielån.
En annan sak är att när jag hämtade kidsen i onsdags så låg det en alldeles fin och nystruken 10-Euro mitt framför fötterna på väg mot bussen. Vad tror ni?Tecken eller önsketänkande;-)

Jag är obotligt förtjust i tanken att vi får meddelanden när vi minst anar och vi ska vara uppmärksamma på det vi hör och ser omkring oss.

Nu fick jag mail att det är någon/några som ska på visning av huset i helgen. Håll tummarna. Jag får oxå förfrågingar av mina möbler (har inte planerat att ta med mig något)så går allt som det ska kommer det in lite där oxå. Min mamma har en del pryttlar hos sig i Skåne och hon är så snäll att hon och särbon förmodligen kommer fylla deras bil och tuta ner hit med ett lass. Det känns som om det mesta kommer lösa sig. Dessutom säljer jag bort min växa-låda för många bäckar små;-)

Här en bild på Lilla L i sin fina outfit som jag kopierade från Lee och hennes dotter I.
I helgen väntar besök på Ikea med Hanna och kidsen. Maken får en lördag för sig.
Söndag tar jag tåget ttill flyget med Hanna och Gustaf. Killen älskar flygplan så vi ska sitta och titta på landningar och starter.


onsdag 16 februari 2011

Jaget

Nu är det lugn. Kameran ligger på laddning så bilder på pluttarna kommer vid senare tillfälle. Dock bjussar jag på ett kort (framifrån) som ettan tog på vår modelldag.

Fredssamtal i Mellanöstern?

Baggis mot att få en 2-åring och en 3-åring att sluta fred.
Frekventa ord härhemma:
-kann selber
-du nicht
-will nicht

Ljudvolym: excellent dvs tinnitusvarning

Maken; planerat egna aktiviteter och delger två dagar innan.

Modern; högt blodtryck

Tips på hur man går ner något kilo?
Utrusta dig med två snabba barn som klättrar, petar och gärna slickar på allt i bl a bussen.
Fritidsproblem? Nej.
Sömntabletter?Nej, behövs ej då man slocknar runt 21 helt utmattad och där Bamse tidningen ter sig som en intellektuell utmaning.

Förstår att jag är stressad över alla förändringar som nu pågår:
Tre flyttar på mindre än 1,5 år
Bytt jobb tre gånger på ca 1,5 år
Fyra barn
Kulturkrock

Andas in, andas ut, andas in, andas ut

måndag 14 februari 2011

Mitt lilla hus

Nu är mitt hus ute till försäljning och här kan ni se bilder.

Mitt lilla hus

Nostalgi även om Emma satt sin prägel i rummen..en epok är slut!
Nu är det avslut efter avslut..

Sömn,sömn

Igår lade jag mig vid 19.30-helt utmattad..vaknade till vid 22 då Mr Beans skjortor skulle hängas upp (varför planera?). Sov hela natten till 06.30 men har varit radarstyrd idag. Dock fick jag saker löst som legat och skvalpat vad gäller jobbet-skönt. Tvåan är sjuk, förkyld och feber och har varit hemma från skolan..
Nu väntar tidig säng igen..känns som en cementblandare kört över mig..Gässp..
Dagens var ialfall den kyckliggryta med kokosmjölk och röd currypasta jag lagade till mig och Hanna idag-mums!
Middag blev korv stroganoff-jag satte mig ned till dukat bord-lovely!!
Imorgon ny arbetsdag.

söndag 13 februari 2011

Embraer Stockholm- Wien

När jag äntligen skulle få kliva på ett plan som skulle lyfta till Wien efter långa timmar så var det med viss oro. Hade gott hopp om att det skulle vara Airbus som alltid, spanade på planet och inte såg jag någon skillnad i mörkret. Men-börja ana oråd då jag klev in och såg att det endast var två rader med två säten.Spanade febrilt efter flygplanstyp och då såg jag säkinstruktionen-Embraer 190. Shit-genast fick jag panik, vild panik då jag påmindes om detta, planet som fick hastigt nedstiga på väg till Umeå. Nu när jag hittade länken så fanns det fler incidenter dock med annat flygplans nummer:

Snabb nedstigning-tryckfall i kabinen

Fick rationellt övertala mig själv själv att inte fly ut ur planet. Hade värsta stridsreaktionen, svettades, hjärtat slog i panik och illamående. Insåg att detta kommer inte gå-fick snällt erkänna min flygrädsla för kabinpersonalen. Hamnade då längst fram, fick kamomillte men jag hade fortfarande vild panik. Bestämde mig då för mina lugnande-har aldrig tagit dem förut men nu fanns det ingen återvändo.
En halv tablett och 15 minuter senare slog hjärtat normalt. Bibehöll mitt lugn men trumhinnorna höll på att gå åt när vi tog oss ner från ca 12 200 m till landningen på kort tid. Har ju en förkylning och j-ar vad ont det gjorde. Ville bara börja gråta. Vi landade dock och jag är så glad att vi pratar endast tre fler flygresor på denna rutt.

Idag har det varit kaotiskt. Så svårt att ställa om till högljutt barnprat, 2 minuter på resp grej innan det är dags att hitta på något annat. De håller en igång de små liven. Fadern håller på att sälja bort vår Phil&Ted-skönt.

Snön vräker ner-givetvis försvann den fina solen med 13 grader varmt och veckan kommer innehålla snö och regn. Noll till två grader hela veckan. Yippeh!

Nu är det kaos och bråk:-)

Hemma

Barnen kom in i morse vid 07 sade hej, gick sedan med Hanna och drack välling.
Nu är de ute på utflykt och jag och hemlige mannen har just fått äta frukost.
Flygningen kommer få ett eget inlägg senare idag!

lördag 12 februari 2011

BMI 18

Nu kommer det inlägg..Hade samtal med en kollega i veckan som berättade om den förödande utvecklingen av fetma i världen. Bland annat i Kina och Indien.
I Indien (för att vara hälsosam och utifrån sitt genetiska arv) bör BMI ligga på 18 i snitt. I Sverige har man satt 25 lixom i många andra kaukausiska länder-och det klarar våra kroppar kanske beroend epå det klimat vi lever i.
18 låter helt sinnesjukt tycker jag då gränsen för anorexia i Sverige är BMI 18,5.
Tänk vad olika vi är. Dock så exploderar fetman i de länder som tidigare inte haft övervikt. Vad ska man göra för att undvika de hemska följdsjukdomarna?
Ja-det forskas en hel del på det.

Isak och hans lejonmamma

Det finns en mamma som hängt i samma forum som jag själv i ett gemensamt intresse av danska design kläder för barn. Hon har alltid stöttat sin son Isak att få vara den han är dvs, få klä sig i sina älskade My Little Pony tröjor, använda rosa och lila, nagellack och högst på önskelistan stod att dansa balett. Hennes rädsla har varit hur Isak skulle tas emot när han började skolan och tyvärr så hände det som vi alla föräldrar hoppas att inget av våra barn ska råka ut för...att bli mobbad och påhoppad för att man bara vill vara sig själv. Det är INTE barnen som kommer fram till detta hur man ska klä sig, vilka intressen man skall ha etc utan det är VI vuxna. Då många vuxna läser min blogg så hoppas jag att ni tänker på hur ni uttrycker er om hur andra vuxna och barn väljer att leva sina liv för detta hör barnen och gör sina egna tolkningar av.

ISAK

Jag hoppas ni läser Susannes inlägg om Isak och kanske tänker till en gång xtra innan ni utbrister något om någon annan familj.

Åksjuk

men är på väg iallafall. Lite försenade typ 25 minuter men det gör inget då jag ska vänta ytterligare 6 timmar på Arlanda..suck..
Påminn när jag gnäller att jag ALDRIG får åka någonstans om dessa tåg/flyg-resor till/från Sveriges mitt..Maken har issues med "Gävle, Gävle nästa". Han fick ju tillbringa Gustafs första år med att åka var 5:e vecka till oss.
Pratade med sonen och idag var han glad.Ska bli kul att se deras miner imorgon vid 06 när jag ska gå in och hämta dem. De har båda en rolig sak för sig-de går inte ur sängarna utan ropar; pappa tills han kommer. Har aldrig varit med om ungar som snällt sitter kvar..dock tror jag att de skulle ge sig iväg om vi inte kom inom 10 minuter för att själva försöka få lite sovmorgon;-)

fredag 11 februari 2011

Mammas kille

Det var en ledsen kille som ringde för en stund sedan. Han kunde knappt prata:-(
Jag försökte berätta att flyget var kaputt och att jag kommer. Han accepterade efter en stund att planet var kaputt och gav sig på sin syster istället.
Så skönt att detta snart är över.

Måste skriva några ord om mina vänner. Vart inbjuden på middag i veckan och velade fram och tillbaka om jag kunde vara med. Inga sura miner och glädje när jag väl bestämt mig.
Vi pratade och pratade..skulle behöv timglas och låta ordet gå runt:-)
Bokade dock direkt in att vi syns snart på middag hemma hos K och så får det gå runt.
Det bästa är att de öppna, livserfarna, starka men oxå sköra kvinnor som delar med sig av ALLT. Kommer sakna dem mängder när jag nu flyttar men får njuta så länge.

Åker imorgon

Har nu fixat ny resa.
Åker vid lunch med tåg imorgon-masssooorr med tid mellan förväntad tid med SJ att ankomma Arlanda (bara åka tåg är en chansning)och flyg går sent så jag kommer landa missinassen. Min käre make hämtar mig dock. Söndagen blir najs att att sig igenom med glada och galna barn och två utslagna föräldrar:-)
Skönt att jag kan ta mig hem iallafall.

Det är inte sant

Såg just att mitt plan från Frösön är inställt-jag kommer inte iväg till Wien idag.
Exakt lika som när jag skulle hem till jul. Ytterligare ett tecken att flytta.
Kan ej heller ta mig ner till Arlanda under helgen-finns varken tåg eller flyg som passar en avgång till Wien om jag inte åker ett dygn innan.
Yippeh! Murphy lämnar oss inte ifred..suck..

tisdag 8 februari 2011

Stress

Dagarna går intensivt förbi. Jag känner nu av stress vilket gör mig lite bekymrad och idag var det dags att göra mina muskulära avslappningsövningar (lite som ett test).Funkade-NOT!
Jag ser och känner vad det är som felar. Inser att jag måste planera om hur mina dagar ser ut. Det största bekymret är att jag äger inte min egen tid utan dras in i många saker med många individer. Nu gäller det att stå på sig och hålla min egen dagordning.

Idag hade jag tänkt träna men en stressad kropp är ingen idé att dra till gymmet.
Jag gick en promenad istället och samlade ihop 13.000 steg.
Nu ska jag vila ögon och öron, med spa-musik på datorn och bara flyta bort med lavendel.

måndag 7 februari 2011

Krokodil

Lille sonen ringde nyss och skrek; krokodil!
Mamma och pappa är överlyckliga!
Gustaf har haft svårt för att artikulera ord och ska till logoped.
Krokodil är ett ord som han verkligen fastnat på men idag gick det. Han var överlycklig och kaxig förstås.
Lillasyster ville inte vara sämre och tog luren och skrek; ELEFANT:-)
Hon har dock inga problem med att prata men vill förstås oxå visa att hon kan.
Åh, nu längtar jag hem så det suger imagen.

Har suttit ned hela dagen och har rixont i huvudet.
Ska nu bege mig ut på en promenad innan det är dags att lägga sig.
Min kropp tar ohygglig stryk utav att sitta ned. Behöver fara runt inser jag;-)

Är fortfarande i gränslandet mellan frisk och sjuk-suck.

söndag 6 februari 2011

Underbara söndag

Ska strax börja läsa i min bok men innan dess har dagen inneburit:
-skrivit mail till de jag ej hunnit med
-gått en långpromenad mot Frösöberget i strålande solsken. Hela Badhusparken (Medvinden) var full med soldyrkande Östersundare. En dag som denna vill man inte bo någon annanstans
-sallad från Törners med chokladmousse till efterätt.
-lyssnat på musik som jag inte hunnit med under vardagarna.
-försöker tackla känslan av saknad av alla mina familjemedlemmar.
-andas och försöka ta det lugnt när jag har listan på "what to do" som åker fram och tillbaka i hjärnkontoret på allt som ska fixas innan sista juni.

Nu njuta av nuet!

Rasmus Seebach - Natteravn

Älskar denna låt-det är förmodligen danskan;-)

lördag 5 februari 2011

Älskade dotter numero ETT av tre











Modell för en dag-modern

slitsamt värre..startade 12.30 med att vänta och 18.15 var vi klara. Nöjda dock med resultate var både mor och dotter:-)










Förunderligt

Tänk att jag ska bryta upp och kasta mig in i det okända. Låter säkert märkligt för många av er som läser..typ; jamen, om du gift dig med en person som kommer från ett annat land och dessutom fått barn som bor hos honom då måste du väl ändå förstått att du måste flytta-hur svårt kan det vara?
Jättesvårt tycker jag. I min värld (den som jag hade när jag träffade min man) var nog tanken att han skulle få pendla och jag leva med alla mina fyra barn på ett och samma ställe.
Arbete (läs försörjningsmöjlighet)har alltid stått som nummer ett på min lista. Kanske för att vår släkt är präglad av kvinnor som blivit kvar då männen på ett eller annat sätt inte bidragit till försörjningen. Mantrat har varit; ge inte upp ALLT för en man utan se till att du har en plan för dig själv. Detta mönster sitter så hårt men samtidigt så fick jag möta den stora kärleken som jag så längtade efter.Jag har aldrig heller mätt kärlek i tiden man spenderar ihop för tid har spenderats men det har varit olyckligt. Jag lever nog i en svart/vit värld i denna fråga men ska nu prova gråzonen. Den zon som finns i andra delar av livet. Kategorisera är så mycket enklare men även jag inser att man kan inte dela livet i två sidor-antingen eller. Ibland får man kompromissa lite och det får jag göra nu liksom min man som kompromissat i andra delar då han inte ville leva på det sätt som jag ville leva. Det handlar om att ge och ta och nu får jag ge som tagit ett tag. (Det finns andra parametrar oxå men de är privata och de som känner mig vet vad jag velat i). Jag har oxå kommit fram till att även om jag flyttar behöver jag inte bli beroende-kan faktiskt stå på egna ben i vår relation och det har jag benhårt bestämt mig för. Min man och jag är otroligt olika och drar inte alls åt samma håll i vardagen. Däremot i det stora filosofiska sammanhanget har jag aldrig mött en människa som delar min världsbetraktelse på samma sätt och det gör det lätt att leva. När vi kommer sitta gamla och gaggiga kommer vi har massor att prata om för dialogen dör aldrig oss emellan. Min man betraktar allt från det lilla till det stora och är diskussionslysten. Inte delar vi alltid samma åsikter men det gör det till en utmaning och det gillar vi båda. Jag känner ro i mitt innersta men i det yttre så är det oroligt. Att bryta mönster är ohyggligt svårt men jag vet oxå att likväl som utgången kan bli negativ så kan det ju faktiskt oxå bli positivt med helt nya möjligheter. Världen är större än där jag befinner mig och människor lever och njuter i andra länder oxå.
Men-nog inser jag att det patriakala land jag ska flytta till kommer utmana mig på många plan;-)

fredag 4 februari 2011

Sjuk, inte sjuk, sjuk, inte sjuk

så har det kännts i veckan. Är helt slut i kroppen, haft huvudvärk, halsont och som blåsor i munnen.Feberkänning men det BRYTER inte ut..blir tokig att hänga mittemellan frisk och sjuk..
Lilla L är oxå sjuk och har varit hemma i veckan.
Idag skickade jag iväg min första jobbansökan i Wien. Ett minijobb men redan nu känner jag de kulturella skillnaderna. Personen i andra änden som svarade var lite besserwissig och jag inser att man ska vara försiktig med mail:-)
I min värld, om man ska starta i höst så kanske man skulle träffas nu i vår. Inte-man ska höra av sig igen någon/några veckor innan jobbet startar..mkt märkligt. Men-jag får lära mig att det är inte alltid så som jag tycker utan man mår får infinna sig i hur andra vill ha det:-)
Dock så innebär detta jobb att man kan påverka innehållet i det man gör. Det är inte så krävande utan vi pratar några timmar i veckan. Nu när beslutet är taget så vill jag åka NU;-)Dock ha rjag en del roliga aktiviteter kvar på jobbet som seminarium och mottagande över en helg.Lite middagar och fest ska jag oxå hinna med i vår.
Gravöl ska det oxå bli när jag lämnar för gott.

Imorgon ska jag fotomodella med vänner från jobbet med döttrar. Mina hänger oxå på för att de är nyfikna. Vi tar med egen kamera oxå och hoppas kunna ta en egen bild eller två.
Ska få makeup och posera..fniss..kommer kännas ovant.
Söndag ska jag endast vila och hoppas jag blir frisk. Vill träna men orkar inte.
Fredag nästa vecka är det hemfärd för jobb i nästan 2 veckor på hemmaplan. Najs!

onsdag 2 februari 2011

Har sagt upp mig!!

Idag lämnade jag in mitt papper med ifylld ruta-härmed avslutas min anställning 2011-08-01.
I praktiken innebär det att jag har min sista dag på arbetet sista juni. Juli tas min ledighet ut.

Jag har äntligen tagit beslut!!Trygghetsnarkomanen har kastat loss och avstått från sin egen ideologi för några månader; att bli försörjd av maken!!

Jag har dock en plan, påbörjar min tyskakurs vid Wiens universitet så fort som möjligt.
Kommer läsa Genusvetenskap på Gävle Högskola (under förutsättning att jag kommer in) för att få ihop mitt huvudämne till examen.
Har en del privata uppdrag som kommer hålla mig socialt igång. Det känns spännande och roligt att få testa vingarna.
Men, varför bara prata om dig själv?Barnen, tänker du inte på barnen?Jo, det är det jag gör.
Anledningen till att jag säger upp mig är att jag ej kan motivera de uppgifter jag fått på mitt nya jobb att vara ifrån mina barn. Min relativt höga lön kompenserar inte alla de timmar som jag är ifrån min familj och de små. Nu kommer jag bli fattig men rik på kärlek (och barnskrik;-))
Mina stora tjejer kommer jag sakna men jag kan resa till dem och de till oss. Det kommer bli prövningar men nu är det dags att bygga för framtiden.
Det var en häftig känsla att säga upp all trygghet-men, jag får nog påminna mig själv om några månader om varför jag tog detta beslut. Men-det behöver inte bli till det sämre, kanske jag nu med tyskakunskaper kan finna ett arbete där jag får utlopp för motstånd och trix med förändringsarbete som jag tycker är så otroligt kul.

Snart är Jämtlandsepoken slut..Nästan 20 år har jag funnits här, levt, fött barn och arbetat.

tisdag 1 februari 2011

Nu är klivet taget

återstår att informera några innan jag kan berätta öppet.
Skönt att det är nedräkning.
Huset ska besiktigas nästa vecka. Alltid nervöst och se om det är något som måste åtgärdas. Dock så gicks huset igenom ordentligt när jag hade skadan 2006 så jag blir mäkta förvånad om det skulle vara något...men, man ska inte ropa hej.
Har börjat prata med folk om att vara bärhjälp. Kommer behöva göra lite annonser för att sälja lite möbler.Om någon av er Östersundare är ute efter bokhyllor Billy med vitrindörrar och byråer i samma stil (ljus björkfanér?)Hör av er så fixar vi det till bra kompispris:-)
Behöver inte vara bekymrad för att ha fritidsproblem:-)

Vi har oxå bestämt att tjejerna flyger med mig till Wien över påsken. Ska bli riktigt roligt att samla hela familjen igen. Tror de små (och de stora)kommer ha kul ihop. Vädret bör oxå vara på vår sida och inga 35 grader.
Nu dags för tvättstugan..