Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

lördag 30 april 2011

Hej Då Huset!



Idag hade jag hjälp av K och K..de överraskade mig när jag kom tillbaka från Wien med att säga; vi hjälper dig med att tömma huset, fixar släp och packar..behöver jag skriva att jag blev alldeles överväldigad och tårögd? Idag var det så dags att lämna vårt hus..exet svängde förbi och tog hand om lite av mina saker..samtidigt var det visning för två spekulanter. En spekulant hyr tsv tills vi vet hur försäljningen kommer löpa..känns skönt att ha någon som tar hand om huset istället för att det ska stå tomt.

En del av mitt möblemang hamnade här www.allmogeboden.se . Nu hoppas jag på få de sålda och få lite flyttpengar;-)


Imorgon är det loppis på Folkets Hus och jag hoppas få sälja en del..kommer få skjuts men misstänker att bilen hennes blir full så fina K erbjöd att jag kan ta hennes bil.

Jag inser att jag är lyckligt lottad som har ett starkt supportnät i staden. Jag blev inbjuden att fira Valborg med vännerna men tackade nej..är sliten då mkt händer och behöver förbereda för morgondagen.


Glad Valborg på er!

torsdag 28 april 2011

Ketchupflaska

Man skakar,skakar och skakar..till slut kommer det med ett SPLASH..idag har det verkligen tagit fart på alla plan och helgen kommer förhoppningsvis ge besked. Håll tummarna!!
Om detta kommer hända så blir det en galet glad och lättad M (dvs mig). Vi behöver lite medvind nu in i framtiden;-)

tisdag 26 april 2011

Landat Arlanda

Kunde inte somna igår-tufft att lämna småttarna.
Vi klev upp vid 06 och "mattsittaren" var ej på plats;-) Mattsittaren är trean som kliver upp vid 06 och sitter sedan på mattan i hallen och väntar på någon vuxen ska komma. Han stör oss inte även då vår dörr är öppen (på glänt) när vi sover..imorse var han dock trött.
Båda pluttarna ville följa med till Sverige men då de erbjöds chokladägg av Stor-Hanna så var den önskan över (svikare;-))
Resan idag gick bra, det var typ 5 m vind på 11.000m där vi flög idag så det kändes som segelflyg. Nu inväntar vi att äta middag på McD (plånboken är tom) innan vi kliver på tåget mot norr.
Imorgon är det "vanlig" arbetsdag och kalendern gapar tom men något säger mig att jag missat skriva upp ett möte. Det lär jag bli varse imorgon.

måndag 25 april 2011

Trött och avsked

Idag är jag förkyld..ont i halsen och det är trögt att vara uppe. Har mest vilat. Hemlige mannen, Stor-Hanna och Livia åkte på en utflykt medans vi andra var hemma.
Idag är det packning på schemat och 07 imorgonbitti förflyttar vi oss till flygplatsen.
Det känns på känslorna hos oss att det är avsked på gång. Vi tycker alla det är jobbigt men ändå kompenserar resandet att vi ses och får rå om varandra.
Lill-Hannas bakdel är bättre men hon har fortfarande ont förstås.
Idag var det lillfias tur; Livia stöp i backen ca 5 m från vår port då hon skulle springa sista biten och snubblade, ingen aning om vad som hände förstås och det blev panna och näsa som fick dämpa fallet.
Nu återstår några timmar med de små innan nattning.

Faceplant





Ord är överflödiga-dagens "olycksfall".



Påskharens ägg


På väg-ledtråd; ägg



Hemlige mannens "påskägg"-man tager vad man haver;-)

söndag 24 april 2011

Påskäggsjakt, lekplats,pizza, deklaration å sjukhus

På förmiddagen hade påskharen hälsat på och lagt ut små chokladägg som visade vägen till nästet där fyra burkar med choklad hängde i trädet. Mycket uppskattat av de små.
Efter lunch gick vi på långpromenad till en lekplats. Ettan och Stor-Hanna åkte till staden. Tvåan stannade hemma.
Vid hemkomst med hungriga familjemedlemmar beställdes det pizza (mamma gjorde klart deklarationen-så skönt) och då berättar Tvåan att hon ramlat av gungan och har hiskeligt ont i svanskotan. Vi bestämde direkt att fara till sjukhuset för att ev. röntga. Det gick snabbt som vanligt, ca 10 minuter efter hon var inskriven träffade hon läkare som bedömde det vara mjukdelsskada. Erbjöd röntgen men vi tackade nej då hans undersökning inte tydde på någon spricka. Vi avvaktar och hon får smärtstillande. Nu är familjen kaputt och det blir tidig kväll innan vår sista dag tillsammans alla sex på ett tag. På tisdag är det återfärd till Sverige.

fredag 22 april 2011

Dagen

Stor kille; vi glömde blöja på sonen i natt och han vaknade torr. Han var otroligt stolt. Nu kör vi framöver utan nattblöja och hoppas det funkar (vi räknar givetvis med några bakslag) men han var så glad imorse och skrattade och sade; ni glömde blöja men jag är inte blöt.

Kaos på förmiddagen-sonen fick modern att få tre utbrott utomhus innan han utvisades.
Lunch hemma.
Dotter nummer fyra hittas numera på toaletten, i toaletten alternativt frenetiskt tvättandes sina händer i badrummet. Under gårdagen kom hon dessutom på den lysande idéen att ta av bajsblöja (dock inte hela) och smörja innehållet där hon kom åt-just det, inne på toaletten. Hon är halvvägs;-)

Stora tjejerna och mamman for än en gång till Prater. Vi åkte (japp-jag blev medlurad i diverse karuseller och roligt var det) en hel del innan vi nöjda for hemåt till tacos och övriga familjen.
Idag ser jag ut som ett rödskinn men fåfängan kallar;-)
Imorgon blir det lugnt-vi orkar nu inte göra några större bravader..vi är nöjda och nu börjar nedräkningen-igen.

torsdag 21 april 2011

Nu är det helg

Nu har vi fyra dagar kvar. Dagarna är uppdelade i skift mellan hemlige mannen och mig. Vi kommer dela på oss med barn i olika konstellationer men oxå gemensamt. Vi har kalasväder, 26 grader varmt idag och barnen är rosiga och fina.
Imorgon är det min fm och jag med småttar hoppas kunna leka ute på gården med grannen och hennes tjej. På eftermiddagen sticker jag med stortjejerna på favorit i repris. Lite solbränna hoppas jag oxå på;-)
Ettan stack ikväll iväg själv med bussen och sprang nere på Schönbrunn-modigt och ger henne stor frihet att kunna bli lite självständig och fly fältet.

onsdag 20 april 2011

Ridsport


Salig kille-detta var hans grej.


Fyran vill oxå.


Titta vad jag kan!


Två fascinerade syskon-hästarna var mysiga och både ville rida mer..bådar inte gott för framtiden..dyrt och mycket tvätt;-)

Obligatoriet: Wien Prater


Trean och fyran



Trean rattar bil.



Fyran kör häst.


Mat XXL-kolla revbenen, modern insåg när hon granskade matsedeln att revbenen som tvåan och hon beställt vägde 300g styck. Vi beställde då in en "snorretallrik" (kommer inte ihåg hur man stavar på tyska, det lät dock som snorre men betydde xtra tallrik och kostade oss 1,90 Euro xtra) till ettan och delade. Vi orkade inte äta upp..Kunde ha beställt en burgare med 2,5kg kött om vi önskat..


Tvåan ÄLSKAR revben (påbrå från sina farbröder och pappa).



Här hänger ettan och tvåan upp&ner.



Stor-Hanna, tvåan och ettan påväg ut i berg/dal-banan.

tisdag 19 april 2011

Middag för sju



Fiskpinnar, hemlagat mos och spenat blev det idag. Nu är alla friska tom med fyran som åt med god aptit.

Vår konstnär-draktecknaren


Huvudet på draken

Tvåan beskådar sitt verk. Mycket nöjd med att få ett stort ritpapper.

måndag 18 april 2011

Rastlös fast trött

Sjukdom är inte alltid av ondo. Sjukdom ger tid till eftertanke och reflektion. När jag återhämtade under en dag, liggandes i sängen, halvslumrandes så började tankarna komma av sig själv. Tankar som trycks undan i vardagen av alla måsten. Jag häpnar varje gång jag byter miljö att det som är så "viktigt" i ena landet ter sig långt bort i andra landet och vice versa.Beror det på förmågan att stänga av-att man inte påminns om de vedermödor som finns på respektive ställe? Att jag får kliva ur den värld som jag befinner mig en liten stund och vila (det där var motsägelsefullt då jag oxå första veckan är helt uppstressad av de rutiner som finns på det ställe där jag normalt inte befinner mig). Men-så händer det, helt plötsligt finns jag även i mitt andra liv.Hursom kan jag sakna att sjunka in i mig själv mer ofta-många tankar väcks, växer och frodas och bygger hopp när man får tiden att göra ingenting och endast finnas till. Det är sällan den aktiviteten bygger förtvivlan för det ryms inte i mina innersta skrymslen. Det är den yttre världens påfrestningar som ibland tippar mig över kanten men aldrig de inre.
För mig är detta en slags meditation-att gå till platser inom mig själv där jag finner trygghet och hittar svar på det som trycker mig i stressens tillvaro. Jag hoppas bli bättre på att bara vara för det är där jag skapar-inget skapas i kaos och oreda.

En vanlig måndag

Mamma jobbade.
Fyran är superförkyld men har grejjat på härhemma. Tre övriga barn stack på zoo med Stor-Hanna. Mina kartonger anlände och en lunchvila på balkongen med sol i ansiktet hann jag med. Vi har i dag haft ca 20 grader så ungarna har gått klädda i shorts;-) Ska hålla ett föredrag om några veckor och gick igenom lite gammalt material. Hittade denna bild på tjejerna när jag for till Afghanistan dvs 2003.


Ettan och tvåan är 3 och 6år.Kolla minen på tvåan-lite lik fyran kanske?!



Trean och fyran är 3 och 2 år.Samma min som sin syster, tvåan:-)

söndag 17 april 2011

Familjen centimeter

Ettan 1.58.5
Tvåan 1.45.5
Trean 104
Fyran 95
Mamma 1.58
Misstänker att jag kommer bli omväxt av alla fyra;-)

Tårta för två

Elva ljus på ena sidan och fyra på andra. Idag lyckades vi äta lite:-) Nu är vi alla på bättringsvägen-imorgon är en ny dag!

Schau mal-Ritterburg

lördag 16 april 2011

En glad kille

Nu på morgonen fick trean sina paket. Han blev överlycklig.Bilder kommer senare.

Fyran har ont i magen, vi övriga är uppe och har försökt äta lite frukost. Stor-Hanna har åkt dit och tillbringat natten med huvudet i en hink.Nu har vi gjort bort magsjukan hoppas vi och kan kanske få en fin vecka med utlovad sol och 20 grader varmt. Påskveckan är dessutom kortvecka vilket innebär 4 hellediga dagar med familjen utan jobb och annat att tänka på innan vi tar flyget tillbaka till Sverige.

Kvällsrapport

Ettan är svag men bättre.
Tvån är svag men bättre.
Trean är helt ok.
Fyran som jag kollade nu innan jag skulle försöka sova hittade jag i full action när hon kräkte ner hela sängen, sig själv och golvet. Lilla trollet-nu är hon duschad och återbördad till sängen. Ska kolla henne om en stund igen-svårt att få henne att kräkas i hink..
Maken är svag-kan inte äta och vara uppe på benen.
Jag har ätit lite ris och lite bröd-har gigantisk huvudvärk men är på G.
Om Stor-Hanna klarar sig så skulle jag vilja ha lite av hennes gener;-)

Ettan, fyran och maken

har nu åkt dit. Ettan startade morgonen med lite frukost men ca 10 minuter senare bad hon om en hink.
Jag och tvåan har kunnat äta lite kycklingbuljong. Österrikarna i familjen kräks inte men får ut bakterierna den andra vägen. Jag är själv matt och skakig som Bambi men har fått tvätta sängkläder, torka golv, få ut lite näring till de behövande även om ingen har matlust. Räknar med att denna dag blir i sängläge för oss alla utom Stor-Hanna och Gustaf som åkte på födelsedagsutflykt.
Grattis till vår älskade son och lillebror;-)

fredag 15 april 2011

Vätskeersättning

Tvåan hade en tuff natt..mitt avklingade vid midnatt men det kom ut-överallt;-)Nu sippar vi vätskeersättning och hoppas kunna komma upp på benen. Maken ojar sig nu att hans mage knorrar och ettan vet inte om hon är hungrig eller illamående..kul!Jag tror jag sagt det ett flertal gånger-att sitta ihopklämda på liten yta i annan bakteriekultur kanske inte är ett vinnande koncept..lixom juli/augusti i en varm lägenhet vilket jag ska få äran att uppleva i år igen.
Det är oxå en tuff omställning för alla att komma från resp rutin till att försöka hitta sitt i denna stora familj.

Nedbäddad

Blev hastigt sjuk, huvudvärk, illamående och svag. Nu har jag använt hinken för första gången ikväll..Som vanligt kommer det helt plötsligt och är en "nära-döden-händelse". Enligt uppgift har även x:et och andra närstående legat i magsjuka i veckan..nu vet vi att det smittar..3 av 7..

Nu blir det fredagsmys

Nu är det helg. Hemmagjord pizza väntar.
Det skaver lite här och där. Jag bar på ett tryck då det är så många om och men just nu.Försöker förhålla mig och inte ta in tankarna-jag bestämmer vad som är värt att tänka på. Enklare sagt än gjort. Jag är sliten efter att ha gått upp på natten och igår blev det sent..dessutom hade jag glömt att alarmet var på kl 06 imorse..gått och haft känslan av bakfylla hela dagen. Ikväll blir det tidigt i säng för oss alla då det är Tivolidag imorgon. Jag nyser och tror at jag oxå åker dit. Alla barnen var hemma idag och det gick över förväntan. Vi har en mycket envis 2,5 åring som trotsar, slår storebror och skriker nej. Men-nu kan jag le då det är sista trotset i frustration;-) De andra stegen kommer kännas de oxå men med de två stora som "resultat" så kommer det bli bra.
Jag längtar efter normalitet (vad det nu eg. innebär) men erkänner att jag är så glad att denna resande cirkus snart är över.

torsdag 14 april 2011

Sjukläger

Ettan; hostar och snorig.
Tvåan; ok
Trean; inga fler kräkningar under dagen, dock tjockt gult snor som rinner.
Fyran; 38,1 i feber nu på kvällen och snorig.

Dagen var annars superbra, tvåan hade en bra födelsedag som kommer finnas med i hennes liv. Dagens minnesord; kupol i vattnet, cordon bleu på tre och ålar i sanden.

onsdag 13 april 2011

Hipp hipp hurra-vi har fått en elvaåring idag!

Vi hade tänkt att fira de båda som sagt nu på morgonen men det sprack. Gustaf har fått kräksjuka?! Vi hörde honom ropa inatt och då vi klev upp var klockan 03. Vi fick byta allt i sängen. Han fick sedan en hink och kom nu på morgonen och visade oss att han kräkt mera. Vilken kille-inte en tår, ingen rädsla trots det otäcka att kräkas.Vi kan inte minnas att han kräkts tidigare förutom när han var baby.
Ingen tårta nu på morgonen-alla sa unisont, vi tar det senare. Idag blir Gustaf hemma från dagis men Lillfia får gå.

Vi vet inte om det är smittsamt för det verkar inte vara en "vanlig" vända ut och in på magen sjuka..har vi otur åker vi andra dit oxå en efter en. Härligt att ´vara storfamilj och tjejernas resor till oss verkar vara mest sjukt..i somras tillbringade vi ju 4 veckor med vattenkoppor och var isolerade. Det "roliga" för oss är oxå att vi endast har en toalett..Jaja-vi borde vara vana men vi blir lika förvånade varje gång.

Hausfrau

Jag har gett mig den på att lära mig laga mat. God mat, annorlunda mat och inga E-nummer. Stackars familjen har fått utså två rätter-pasta med räkor och grönsaker i cocosmjölk med mango chutney och så lax i ugn med honung, sesamfrö och lite chili..vuxna gillade denna mat men barnen ratade..nu är vi tillbaka till amerikanska pannkakor, svenska hemmarullade köttbullar och potatismos, hemmagjord pizza mm. Jag försökte;-)

Hagel, trötthet och barn

Idag bjöd vädret på hagel. En promenad blev det med ettan som ville fotografera lite. Mitt tidschema håller och dagarna går ruskigt fort. Denna gång tycker jag att alla anpassat sig fort efter förutsättningarna för det är tufft för tjejerna att komma till ett annat land, backa för de irriterande "myggorna" dvs de små som aldrig är tysta, inte sitter still och mest springer runt;-)
Hemlige mannen har tre dagar ledigt så idag tog han de stora till Toys R Us. Imorgonbitti firar vi båda födelsedagsbarnen-vi gjorde bedömningen att lillebror inte skulle acceptera om storasyster endast fick presenter. I år gör vi detta undantag då lillebror tjatat om sin födelsedag sedan jag var hemma februari senast.
Imorgon är Js födelsedag och på lördag fyller G-då sticker vi till Tivoliet om vädret tillåter.

Lilla storalillasyster och lillestorebror Alla fyra-de kollar in Aristocats:-) Mycket koncentrerad-fixar sina födelsedagskakor.

tisdag 12 april 2011

Wien

Resa; tvåan klagade på magont och tillbringade x antal minuter kvällen före på toa. Vi fick fixa en plan B-om hon började kräkas under natten skulle hon få stanna hemma...tyvärr..gråt och tandagnissel men ekonomin klarar inte fler inställda resor.
Hursom, inget hände under natten och vi gav oss iväg 05.15. Vi hinner till Bräcke jvg-station-då har tvåan tömt magen i en kräkpåse. Ettan (sympatisk syster och lösningsorienterad) är snabb och säger; släng av henne här-det är ju nära hem och pappa kan hämta..njae, vi får hålla ut och resten av resan gick bra. Flygningen var lugn, inte ett gupp på vägen. Ettan och jag gick igenom familjens bilder från de senaste åren på datorn så vips, var vi framme för landning. Tvåan mådde ok, var hungrig-modern vågade dock inte ha tillit utan tog med sig två kräkpåsar från planet.De blev väl använda;-) Vi åt iallafall på McD innan hemlige mannen hunnit fram. På vägen från flyglatsen blev vi plötsligt spärrade av polisen-VIP-eskort. Hann inte räkna alla poliser på MC och i bilar..vi började genast spåna vem det skulle kunna vara men kom inte fram till något. Vi fick turista i bästa rusningstrafik-det var kö, kö och kö. I denna kö behövde tvåan de två påsarna från flyget..kul, rutor vevades ner, tvåan var riktigt klen men vi satt där vi satt...Kom hem, småttarna blev mer än glada att se oss alla tre. Nattingsproceduren fick mamma ta men sedan tog kraften slut. Familjen lade sig 21 och sov till 06. Sonen vågade inte gå in i vardagsrummet utan stannade ute vid skorna och väntade på Hanna den stora...han har precis lämnat sin säng på morgonen och sitter och väntar i puffen tills någon vaknar-han är stolt över sin förmåga;-)
Dagen idag gick annars åt till arbete, baka födelsedagskakor med tvåan (som förövrigt inte kräktes något mer efter att vi anlänt hemmet). Idag har hon varit som vanligt och varit ute och lekt, gungat och kört sin kickbike.
Vädret är storm och regn-så mkt för solen..
Maken har som vanligt råkat ut för "extrordinary circumstances" dvs nästa vecka lär vi inte se mkt av honom. Allt är som det ska när jag återvänder hem:-)
Just det-fick oxå veta att dagis är stängt nästa vecka-hurrah;-)

söndag 10 april 2011

Vaknade till hot och hårda ord

när jag öppnade min mail imorse. Nu är det allvar och ingen "puts baby in the corner". Rätt ska vara rätt och nu får någon utanför avgöra vem som följer lagen och vem som inte gör det.

Igår hade jag annars supertrevligt på kalaset. Vi var många och det slumpade sig att jag hamnade bredvid en kollegas (från F4)fru bredvid mig-roligt och oväntat. God mat och tårfyllda tal-precis som det ska vara när man går in i en ny tidsålder.

Tvåan är sjuk-tvärförkyld så idag får vi bege oss ut och bunkra nässpray och dessutom välling. Varje gång säger vi; nu är det dags att sluta med vällingen men njaee, inte än.. efter sommaren kanske när jag inte åker fram och tillbaka.

Dagen kommer ägnas till packning och ta igen sig;-)

torsdag 7 april 2011

Vilken dag

Lugnt på jobbet-tid till reflektion och eftertanke
PT-midjan har minskat 4 cm på en vecka. Fick mina pass och det kommer bli en prövning-men jag ser fram emot det.
Sprang ihop med en fd stridspilot (verkar vara ett häng för gamla F4-ingar)som inte klickade vem jag var förräns jag sade; jag har varit gift med din kusin. Jamen-visst hade du långt hår då? Eh-jag visste inte han hade koll överhuvudtaget då vi ikke umgicks;-)
Fick samtal från käraste S-nu gäller det: när 40 då på 40;-)samtalet gjorde dock att min chaufför från jobbet fick vänta-hon kom på att hon ej visste vart jag bodde och jag var bombis på att min telefon skulle vara ledig då det sällan ringer någon:-)
Vi fick till slut kontakt och jag fick iväg tre kartonger..de vägde dock för mkt, max 20kg och jag hade 25 kg-packa ur och ta med hem. 2390:- svenska rixdaler fattigare. Gick sedan en lov på COOP och hittade sommarskor till de små liven för 39:-/st-fynd!
Nu inväntar jag samtal från Kanada och käre John.
Imorgon full fart igen..

Galenskap

"Galenskap är att göra samma sak om och om igen, och förvänta sig ett annat resultat"
Albert Einstein

Citat

"Först ignorerar de dig, sedan skrattar de åt dig, sedan kämpar de mot dig, sedan vinner du"
Mahatma Gandhi

onsdag 6 april 2011

Fyra kartonger

står nu packade. Två ska till en danskaffär och två ska hem till oss. Bl a min symaskin;-) Man vet ju aldrig om jag ska börja sy istället för att stryka klisterband..
Dagens samtal gick bra, en intressant timme men jag tycker den var givande på många plan. Möte igen och fast att vi är lite i sista sekunden så löser sig allt smidigt-hoppas jag. På fredag vet vi.

Klippt mig och preppar för det stora galej jag ska deltaga i på lördag. Klänning med A-linje, högklackade skor och lite ny make-up-skönt att ha något annat på sig än gympadojjor och jeans.

Ikväll lägger jag mig tidigt, imorgon är det PT kl 16.

tisdag 5 april 2011

Personbästa och omtumlande

Det är inte lätt att lämna allt bakom sig. Att sälja sina saker (inte för att jag varit fäst vid mycket)men vi har inget utrymme i Wien. Det är inte lätt att hålla koll på alla abbonemang som ska avslutas, planera sändningar av kartonger, packa och rensa, loppis och avslut i huset.
Där emellan ska jag arbeta 100%, vara mamma till två stora fina tjejer, längta mig sjuk efter två små och blicka in i en framtid där jag inte vet vad som väntar efter
1års studier av tyska. Det kan bli så mycket bättre men det kan också bli så mycket sämre...att inte kunna försörja sig själv, få utlopp för sin kreativitet..dock har jag några uppslag på att skapa själv men jag ska orka också. Min senaste idé har jag lagt på hatthyllan tills jag landat och börjat plugga. Tror familjen behöver något års lugn&ro innan jag börjar ta fart igen. Det kommer bli spännande att läsa vad som hänt mig om precis 1 år-vad tror ni jag befinner mig då i arbetslivet? Eller, kan det vara så att jag tycker det är så roligt att plugga att jag fortsätter min väg upp genom systemet?Eller-har jag hoppat av och hittat något/någon i mitt nätverk som erbjuder något? Hemmafru och bakar bröd dagarna i ända?Om ett år kommer svaret så håll ut;-)

Hursom-idag blev det bowling med laget. Jag slog personbästa, 175p och vann mina tre matcher-kul avslutning på säsongen och min kortlivade karriär i Jämtlandskorpen:-)
Imorgon har jag utvecklingssamtal med min chef och möten. På em ska jag njuta av att klippa håret.

måndag 4 april 2011

Nedräkning

som jag längtar. På måndag åker vi-jag&tjejerna för att sammanstråla med resten av familjen. Jag är sliten och tänker jag på allt då kraschar jag..därför gör jag små listor och tar en sak i taget. Denna vecka ska det packas i kartonger och skickas till östra riket. Jag försöker inte vara så duktig utan tränar på lättaste vägen ut men vad svårt det är. Avskyr min nitiska lojalhet till ditten och datten. Mönster är till för att brytas och jag hoppas kunna göra det..annars blir det tungt.
Idag skiner solen-har varit ute och fått strålar i ansiktet. Har huvudvärk idag-hade mindre i helgen-så stressrelaterat. Går till jobbet fräsch-vid lunch gör det ont i huvudet. Spänning i axlar och nacke och massor med småsaker att fixa. Intalar mig att snart är det över och ny framtid hägrar. Jag hoppas kunna stressa av och ta en sak i taget framöver.

lördag 2 april 2011

Afghanistan

Det finns personer jag känner som är där-just nu.
Demonstrationer är alltid ett hot men jag tror att uppviglare var "insprängda" i demonstrationen. Afghanerna (svenssons) använder inte dessa utrycksmedel som nu gjordes i MeZ. Rapporter kommer skrivas men inte får de FN-anställda sina liv åter. Alla som åker är medvetna om riskerna men det är sorgligt att dödas på en post då man åkt för att hjälpa till att stabilisera i regionen.

PT-första steget

Jag var ju på mitt första besök hos en PT (personlig tränare) i veckan. Blev totalt utdömd;-) Nej då, jag blev vägd, testad i både styrka och kondition. Jag har ju ingen integritet och om jag hänger ut mig själv i bloggen kanske jag skärper till mig;-)

Kondition: kom inte ens in på skalan för kvinnor i min ålder (eller om det var längst ned precis). Övningen var att man skulle gå i en viss takt i 3 minuter på dubbla stepbrädor och tala om hur ansträngande det var. Jag upplevde det inte så ansträngande men konditionen mäts i hur länge det tar för pulsen att gå ner från den puls man fick. Nämnas kan oxå att jag hade en "vilopuls" på 93 när jag startade..har dock kännt mig krasslig i veckan så det kan vara det som gjorde återhämtningen mindre bra men det kan ju oxå vara så att min kondition är kass:-) Men-då kan det bara gå uppåt.

Styrka: Situps-långt över max i min åldergrupp. (tror det var 45 st jag gjorde-samma här man ska göra dem i exakt samma takt och när man börjar missa takten så gills de inte längre. Dvs perfekt tekniska skall de vara). Armhävningar-långt över max i min åldersgrupp. (tror det var runt 45 st här oxå). Det som gäller nu framöver är att stärka min bål, framförallt mitt bäcken som är instabilt.

BMI: 24,9
Fettprocent: 27 (skalan för en kvinna är mellan 20-27,3) Midja: 85 (ohälsa startar på 88)


Nu har jag fått träningsdagbok, kommer träna med pulsklocka (blir dock inte förräns i Wien då vi har klockor där). Jag har fått matschema dvs förslag på frukost, lunch, middag och mellanmål. Jag trodde att jag åt ganska rätt (not) och jag hade koll på mat (not). Då mina schema startar på måndagar så startar jag då-nej, jag smygstartar med mat och promenader i helgen. Hade styrkepass igår. Kan medge att jag var så stolt över min nya snygga instruktörsjacka jag fått av jobbet men då jag gjort mitt test knölade jag ihop jackan;-) Nu är det bara att börja träna kondition. Har min nya fina utrustning för löpning och längtar. Ska testa imorgon då idag är vila. Har dragits med huvudvärk hela veckan men tror det beror på den enorma belastning jag fått utstå i några veckor.

Min systerdotter Julia

Låter hennes mamma berätta själv vad som hänt inatt:

Min systerdotter


Min syster har sedan lilla tjejen föddes hunnit med en magsjuka och nu en blindtarm på storasyster. Min syrras man reser mycket i abetet men var hemma just denna helg.

Jag påminns om när jag skulle skrivas ut från BB med Gustaf så fick jag ett samtal från ettans skola att hon brutit foten. Vi fick ta lillbebisen och fara direkt till hälsocentralen 7 mil bort för att möta upp ettan som fått skjuts dit av skolpersonal. Fadern till ettan var i skogen långt borta så det föll på min lott. På HC kom dessutom Gustafs första "big bajs" och vi hade inte ombyten med så det räckte:-)Vi firade första natten hemma med ettan i gips, tvåan som förskjutits från "lillalillasyster" till storasyster och som försökte allt för uppmärksamhet, en mamma med babyblues och en bebis som skrek:-)Men-det gick det oxå och är nu ett roligt minne i familjen.

Blindtarmen. Inget av mina barn har behövt operera bort den.
Min åkte på juldagen 1987. Jga fick fruktansvärt ont i magen men min moder trodde jag ätit på tok för mycket mat och godis på julafton (och det kunde ha varit så då jag alltid varit mycket glad i mat). Dock så fick jag feber och hade otroligt ont..till slut kollade mamma under mina fötter, tryckte på en punkt (hon var just då mkt inne på något där man hittade kroppen i olika punkter under foten)och sade att; det är nog blindtarmen..Jag tyckte hon var knäpp men ok, vi for till sjukhuset och jag rullades in för op på en gång. Blindtarmen brast när de röde den och tog ut den-jag hade otrolig tur.

Nu fick jag just sms att lillfia är på hemgång. Allt har gått bra!!