Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

tisdag 31 maj 2011

712 kalorier och epelepsianfall

Igår invigde jag min nya pulsklocka. Körde ett riktigt bra pass på gymmet med både konditon och styrka. Höll på i ca en timme. Det var otroligt roligt att se pulsen när man provade olika motstånd men jag insåg på riktigt att jag bör träna efter en mer strikt plan om jag vill uppnå några mer relevanta mål.

Idag tog jag ut mitt träningspass till datorn och det såg ut som jag haft en epeleptiskt anfall i lokalen..pulskurvan var brusig dvs min puls var otroligt ojämn då jag laborerade med motståndet på cykeln. Körde dessutom på maxpuls vid något tillfälle-och det kändes på motståndet. Men-jag är biten. Detta kommer bli min grej. Som bonus fick jag ut kaloriförbränningen-712 kcal bort på en timme.

22.000 steg blev det oxå på hela dagen.

Idag åker jag till byn och mina flickor. Ska träffa vännen G och ev. kommer vännen K. till Revsund och stannar med oss i helgen.
På måndag tar jag tåget till Arlanda och vännen J som anländer från Kanada. Åker tillbaka på tisdagen.

Åka till Wien? Nej, det tisslas och tasslas på min arbetsplats om varför jag inte åker och stannar så länge i Sverige.Dessutom bakom ryggen på mig för ingen våga prata med mig. Ingen som kan säga ett tröstande ord hur tuff vår situation måste vara utan endast hur känslokall jag är-FEL! Jag/vi har våra skäl och jag är trött på att ens yppa dem. Vi gör det som vi måste i vår familj, det kostar på, det är inte enkelt men av alla beslut som måste tagas så har vi valt att göra så här. Alla inblandade MÅR BRA just nu och det är det enda fokus vi har.

Det går inte att jämföra sin egen livssituation med vår-om du/ni råkat ut för allt som hänt mig/oss och väljer ett annat förhållningssätt-då skulle vi kunna prata. Det kommer alltid finnas individuella skillnader, hur barnen är ( jag har två kavata och två med mer integritet) och de reagerar förstås olika på situationen. Jag vet att det inte kommer bli enkelt för barnen i Wien när jag kommer tillbaka för som vuxen måste jag arbeta och kommer arbeta två kvällar i veckan och varannan helg. Då måste de se mig gå, varje avsked gör ont och sedan lära sig förhålla sig till det. De har ingen tidsuppfattning så ett avsked två kvällar i veckan och se mig gå varannan lördag kommer förmodligen göra mer ont än ett avsked med längre intervaller.

Hursom-nu är det så här och vi tar dag för dag.

måndag 30 maj 2011

Kärnkraft eller kol?

Pest eller kolera?
Vi förbrukar enorma mängder energi för att försörja vår livsstil. Jag flyger, använder el till det mesta i min vardag. Jag har tagit ställning för kärnkraft trots de olyckor som skett. Vad är alternativet till kärnkraft? Kol? Naturgas? Vindkraft? Solenergi? Om vi lyckades kunna utveckla ett miljövänligt alternativ (lixom människovänligt) så skulle jag absolut säga nej till kärnkraft med i nuläget finns det inget bra alternativ...och att tro att vi människor skulle slå oss till ro i ett samhälle utan el är en utopi. Hur många tänker på Japan och Fukushima idag? Nej, tänkte väl det. Det händer ju DÄR borta och påverkar inte oss. Om vi pratar pengar så kommer elen bli fruktansvärt dyr när kärnkraftsverken stängs ner i Tyskland. Vill ni betala det? Vi svenskar som fruktar våra kalla vintrar då en hög procent av våra skattade pengar skulle kunna gå på autogiro till elbolagen. Vill vi bli sjuka?

Jag säger inte att George som jag citerar nedan har alla fakta men jag saknar diskussionen om hur Tysklands val att stänga ned sina kärnkraftverk kommer påverka Europa. Vad tycker du? Kommentera gärna!

"Jag ber Er läsare att själva ta reda på fakta.
Jag ber Er söka själva så att ni ser att mina varningar för kolkraftverkens katastrofala påverkan på vår miljö är väl underbyggda, användadet av fossila bränslen istället för kärnkraft är tusen gånger mer skadligt för oss människor och miljö
Jag ber Er att inte ta mina ord som fakta när jag påstår att beslutet av Tyskland att lägga ned all sin kärnkraftsanvändning är en total katastrof för oss invånare i Europa.
Varje terrawatt-timme som kommer från kärnkraftverk måste tyvärr idag ersättas med förbränning av fossila energikällor!
För varje av dessa terrawatt-timmar är utsläppet från förbränningen utav fossila bränslen 1 miljon ton koldioxid!
Att 65% av östersjön är död på grund utav tyskarnas icke renade kolkraftverks användning är det ingen som reagerar på
Att antalet cancerfall i Europa ökar på grund utav kolkraftverkens ökade utsläpp är det ingen som reagerar över.
Redan nu idag motsvarar utsläppen från Tyska kolkraftverk 89% av alla koldioxidutsläppen i Europa, den totala mängden utsläpp från bilar, båtar, lastbilar och flyg har bara 4% av utsläppen.

Att detta politiska beslut baseras på att 8 av 10 tyskar är emot kärnkraft är tack vare en STARK, en riktigt superstark kol&gas lobby som påverkat den tyska befolkningen genom media, nu står vi där med en framtid där resten av östersjön dör och med säkerhet även öresund kommer bli ett dött hav.

I det preventiva arbetet med att förhindra uppkomsten av cancer finns det en del käpphästar som måste bort, rökningen, avsaknaden av träning, ett ökat aktivt liv och den totala avvecklingen utav förbränningen av fossila bränslen såsom kol och gas.
Kärnkraften är en räddande faktor för miljön fram till att den avvecklas naturligt när de nya energikällorna blir mer och mer effektiva.
Vindkraft, vågkraft, fusionsenergi och solenergi måste få utvecklas i en värld som inte skadas utav aktiva kolkraftverk!"

George

George Schottl

JÄMTLAND - den vackraste platsen på jorden

Sjukdomar jag fick på utlandsemestern

Underliga tropiska sjukdomar är inte roliga att få. I denna dokumentär följer vi personer som fått märkliga åkommor på semestern: Maskar i hjärnan, malaria och parasiter som gör dig blind, bara för att nämna några saker. Vi möter några av dessa stackars resenärer som haft otur på utlandsvistelsen.
Detta program är från Storbrittanien-otroligt artiga läkare och kunniga. Lyckan när de hittar en mask i huvudet eller en fästing-tack för att någon finner parasiter värda att jobba med.

Kollar på TV och jisses, det var länge sedan jag tänkte på vilka sjukdomar man kan få när man reser. Vi diskuterade Hepatit A+B idag på jobbet-vanligt förekommande i Österrike. Borrelia likaså.

En kollega till mig föreläste om den resa personen gjort med sin familj i Afrika. Fick frågan hur de vågade kasta sig i vattenhål med vegetation ute på savannen-guiden gjorde det, sade personen och det litade vi på. Undrar om personen sett detta program? Rekommenderas och ger en tankeställare. Finns säkert på SVT-play.

Besvikelse

Idag fick jag veta att det är skolavslutning för tvåan..18.30 på torsdag nästa vecka.
09.00 är det ettans skolavslutning dagen efter. Jag blir tokig på maj/juni och sena propåer från skolan. Exet är mer eller mindre ensamstående, arbetar heltid och har begränsat med semester. Jag lever på minuter för att få ihop min arbetstid innan jag lämnar Sverige. De som blir besvikna på att föräldrar inte kan närvara på alla lustigheter som skolan hittar på är---barnen.
Nu får jag fundera ut en lösning..vill ju vara med..

söndag 29 maj 2011

Gute N8

Tog mig till gymmet efter att tjejerna åkt hem. Gick förvånansvärt bra..kanske jag känner efter för mkt?!

Pratade med de små i Wien idag-längtar.

Stor-Hanna är i Sverige, åkte idag så nu ska hemlige mannen skjuta ruljangsen i riket på egen hand. Tur att han har semester;-)

En kortvecka ligger framför mig. Åker till byn och tjejerna på onsdag. Ska bara vara, träna och besöka vännen G med familj.

Imorgon blir det lunch med J från Gustafs föräldragrupp. Vi hängde ihop som ler och långhalm from bebisarna föddes och tom jag flyttade tillfälligt till Österrike. Ses då och då på stan och imorgon blir det alltså lunch. Ser fram emot vad hon kommer berätta-är en förebild och pragmatiker;-)Gillas!

lördag 28 maj 2011

Host, host och snörvel

Jag snörvlar..men känner mig inte sjuk men otroligt hängig...typ så..vill träna..
Vi fann det vi önskade i staden-två nöjda tjejer fick jag med mig hem.
Jag var rastlös och tog mig ut på en promenad innan Jack Sparrow. Filmen var helt ok för att vara en fyra..speciellt sjöjungfruscenen var fantastisk.
Imorgon sover vi länge och tar sedan dagen som den kommer.

fredag 27 maj 2011

Efter regn kommer solsken

Dagens bästa;
huset blir målat utan min hjälp
fick sötaste lilla blomman med tillhörande kort med en kärleksförklaring från min döttrar
fick "tips från coachen" på jobbet.
min roomie skjutsade mig trots stressigt tidsschema till COOP för att bistå att mina 90 kg kom iväg till Östra Riket.

Jag är fortfarande trött och hängig. Tjejerna är tvärförkylda, tvåan håller på att hosta ur sig lungorna..hostmedicin till henne och öronmedicin till ettan.

Imorgon ska vi ha tjejdag i staden-lite sommarkläder står på schemat. Ska bli mysigt att rå om dem och få se vad de väljer. Numera har jag som mamma ingen talan;-)

torsdag 26 maj 2011

Molo salg vår 2011



Stort tack till Anna-Ida. Fina fynd med favvoprint.

I november vill jag åka-det är min dröm att kunna få stå och rota med alla pölsebrudar;-)

Saknar min hobby men har inte haft ork eller tid.

Inre stress?

Ja, kanske..fick gå hem från jobbet i onsdags..huttrade och frös..hade lite feber på kvällen och stannade hemma igår. Sov och lapade lite sol på utplatsen. Tror det är en reaktion på det som skall hända. Även om jag tycker jag har koll på läget så är det många spöken från det förflutna som visar sitt fula tryne för framtiden. Men, nu är förutsättningarna annorlunda. Jag är inte där jag var för ca 2,5 år sedan. Mycket har plåstrats om och jobbats med. Vissa sår kommer alltid finnas men det gör mig starkare att vara medveten om dem.

Det kommer bli lite fix framöver med huset-målning ska genomföras. Kan bli skönt med praktiskt arbete då jag förgås av att sitta 8h per dag. Min kropp mår inte bra det är ett som är säkert.

tisdag 24 maj 2011

Förkyld-igen?

Är trött och seg i kroppen..somnade efter jobbet..

Imorgon är jag bortbjuden på middag. Ser jag fram emot då det var så mysigt sist.

I helgen är det Åre-konvent. Får se hur jag mår om jag ska åka eller inte då det är fysisk träning som står på schemat. Mindre kul om man är hängig.

Tjejerna komma iallafall i helgen..det börjar närma sig till skolavslutning och Pirates of the Caribbean står oxå på schemat.

Idag har jag fixat med hemförsäkring, akassa och skatteverk. Allt rullar dock på och känslan är att jag kommer avsluta allt i lugn&ro. Huset är det som krånglar lite..

måndag 23 maj 2011

Skryt

Jag erhöll högst omdöme av oss sex föreläsare i fredags. Höjer självförtroendet då det var en del stigma inblandat.

Har idag promenerat en timme-min rygg förgås framför datorn.

Sommaren har anlänt även hos oss-tshirtväder.

Saknar alla kidsen nu när vädret är fint och jag ser alla familjer ute..skulle vilja vara ute med min oxå..

söndag 22 maj 2011

För tre år sedan..

skrev jag bl a detta;

"Jag var mycket yr och hade problem att sitta upp, att stå-svårt att fokusera blicken, blev alldeles kall svettig att sitta upp..Man befarade då en propp i hjärnan (har förhöjd risk för proppar)så man lade in mig för natten och dagen efter (torsdag) så skulle jag på magnetröntgen..På em kom läkaren från medicin och berättade att man hittat en cysta, som är "ganska stor" dvs 1,7 cm som växer i akvedukten mellan ventriklarna och pga storlek så bev man tvungen att skicka bilderna till Umeå för konsultation.."

Två år tog det att återhämta och nu tre år senare tänker jag inte mycket på det som hände. Känner mig stark och frisk..det som kan vara en konsekvens är att jag är stresskänslig och det kommer snabbt över mig när det blir för mycket..annars lever jag helt&fullt. Jag gjorde en kontroll förra året men struntar i det i år..vad skulle jag vara betjänt av att veta om den växt någon mm? Inte ett dugg, skulle bara göra mig rädd och ledsen. Nu tar jag raska kliv in i framtiden om omfamnar min erfarenhet med min hjärntumör.

Karl-Fredriks Kammarkör - Jämtlandssången (valborg i flykälen 2009)

Jämtland

Jämtlandssången

Så tåga vi tillsamman bort
mellan Jämtlands gröna ängar
bort mellan nyland som prunka
fulla av bröllopsblomsters prakt.

Så skåda vi med gamman hän
över berg i blåa fjärran
hän över sjöar, strömmar, skogar
jämt kring bygder på vakt.


Från Jamtli idag. AJ, vad jag kommer sakna..

:/: Fagert är landet som blev vår lott och arvedel
så firom dess fägring nu
med sång och stråkars spel.
Tändom ånyo det hopp som våra fäder närt!
För slit och mödor av fröjd och sol
ett mått oss beskärt. :/:

Text: W Peterson-Berger
Musik: trad.



Underbar dag i solen på Hov. Vi satt en lång stund och diskuterade livets prövningar. Avslutade med Jamtlis trevliga utställning om existens.

Jamtlandssången (på jamska)

Ma går på stigom
åleit oss opp öve backan,
bort milla åkrom opp hitat vållom,
der bjällan pingel skvällt
i jänsmässti.

Ma sir frå höjdom
bort mot åsom,
der kjörsan står milla gålom
bort ditat fjällom vår
der Skuta står,
så gnistrenes vit.

:/: Fejen så sjong ma att JAMTLAND DE E LANNE VÅRT!
I tusen år ha ma hadd'e,
hållé därför hårt.
Ler ta den friheit som fedran ein gång at oss ga!
Hen ske ma lava å minnes allt,
som fedran oss sa. :/:

Text: P-G Norman/ Bo Oscarsson
Melodi: Jämtlandssången (trad)

Bimbo Presentationsteknik


Denna "hottie" med läppstift på tänderna, röda högklackade skor och inte många rätt i det ämne som skulle gås igenom väckte stor succe på föredraget. Jag bad min kollega L att att ta ett kort innan jag stolpade in till åhörarna men hon sa; kollega G har kamera, hon fixar det. Enda dilemmat var att kollega G kunde inte sluta stirra och då hon följde Bimbons framfart så det blev inga bilder mer än dessa jag tog på mig själv;-)



Efter tre minuter och Bimbon stolpat ut i spelat vredesmod bad kollega L om ursäkt då de ej beställt vad de fick från Bimbon. Då hojtar en manlig åhörare; vadå? Det var inte dåligt-undrar om han menade innehållet eller Bimbon i mkt lite kläder;-)

Det gav den effekt vi planerat och ingen kommer glömma.

lördag 21 maj 2011

Ettan solo





Äntligen fick jag upp inlägget när ettan sjunger solo på vårkonserten, 4 min och 21 sekunder, kvaliteten på ljud och bild är mindre bra pga min kamera men jag tror budskapet går fram ändå. I slutet kommer hon av sig men tar upp tråden och avslutar perfekt. Visar på styrka att inte ge sig utan låtsas som det regnar och fortsätta.

Lördag

Hade två suveräna föredrag veckan som gick-fick bra kontakt med åhörarna och rörde om lite. Inser att jag stortrivs med att föreläsa-har flow (handlar dessutom en av mina kursböcker om för sommarkurserna som jag börjat läsa).

Idag har jag mest vilat.Kroppen har kännts trött efter två gympass dagarna efter varandra. Imorgon blir det lite jogging hoppas jag.
Lade ut en del saker på blocket ikväll-efter 30 minuter ringde det och min matta var såld till vrakpris. Nästa vecka är maj sedan är vi i juni och då är det inte många veckor kvar..

Fixade nytt pass idag-ser verkligen ut som en förbrytare:-) Hämtas nästa vecka.
Tror nu att det mesta är gjort på min lista. Har sju flyttkartonger som ska skickas..har rensat och kastat.

torsdag 19 maj 2011

Crazy week

Det har varit mkt denna vecka..blir en lugn helg med återhämtning.
Mitt mobila bredband är ej roligt, kopplar ned när man minst anar och att ladda upp något tar forever..

Filmsnutten som ligger i förra inlägget har jag försökt publicera sedan i tisdags men nu imorse gick det när det inte är konkurrens i luften om kilobyten;-)

Nu ska jag ge mig iväg till arbetet..

måndag 16 maj 2011

Flytt

Skatteverket, dokument med stämpel till Ö-rike CHECK
Fackförbundet, begäran om utträde CHECK
A-kassan, nytt försök på onsdag. IN PROGRESS
Adressändring, 1600:- för byte av adress och 6 månaders eftersändning CHECK
Tjänstgöringsintyg 5 år CHECK
Tjänstgöringsintyg 5 år ( vi pratar nu tillbaka till 2001) Österrike kräver att du kan visa 10 år tillbaka att du jobbar för att kunna ansöka om arbetslöshetsersättning IN PROGRESS

Kvar på listan:

nytt pass
skicka kartonger
fota och sälja bokhyllor
flyttstädning (sökes, någon som kan putsa fönster, jag är usel i övrigt kan jag själv;-))

Blodgivare och scharlakansfeber

Maken var med fyran till doktorn idag. Hon har fått scharlakansfeber?! Trodde den sjukdomen var borta men tydligen startar den med halsont, streptokocker, knottror på mage och rygg. Efter några dagar fjällar huden..antibiotika blir det för henne.

Själv gick jag och testade mitt blod idag då det gått ut ett utrop på sjukhuset att de behöver 0-blod. Det är min blodgrupp och tydligen kan jag ge till alla men jag kan endast ta emot från en annan 0-grupp. Varje dag lär jag mig något nytt. Blodet som man lämnar håller endast i 6 veckor så därför behöver de flera som lämnar blod. Som kvinna får man ge blod var 17:e vecka, ca 3 ggr/ år. Man tappar ca 4,5 dl blod åt gången.

Imorgon är det dags för ett av mina fördrag-ska bli kul. Är lite nervös då jag ska skoja till det lite och allt beror på hur de som lyssnar tar emot det. Det kan verkligen bli flipp eller flopp;-)

Ikväll ska jag köra ett träningspass igen.
Veckan kommer bli hektisk.
Imorgon far jag till byn, ettan har vårkonsert.
På onsdag har vi bowlingsmästerskap med ljugarkväll efteråt.
På torsdag konferens och på fredag föredrag igen för en mkt kritisk åhörargrupp. De lyssnar endast och ger bifall till personer med samma yrke som de själva så det blir att vara en katt bland hermelinerna;-)

söndag 15 maj 2011

Söndag

Tvåan och jag tog bussen till Barnens Hus. Hon köpte Bella-kort, jag köpte en Blixten Mcqueen keps till Livia. Hon är tokig i Blixten.
Vi åt en innestående sushi och tvåan var överlycklig. Hem, slappade och inväntade ettan som dök upp vid 15. glad men trött.

Laga middag, gå till tåget, hej då..Jag fick en blodsockerfall, har inte haft det på superlänge..åt lite, lite piggare, iväg och körde ett lättare träningspass på gymmet.

Nu pratat med hemlige mannen. Fyran har förmodligen "tysk mässling". Röteln? Ni som är österrikare kanske kan förklara det.

Nu Mästarnas Mästare-sedan sova.

Schlager

En liten rad..tyckte det var otrolig bredd och bra låtar igår.
Dock så märks det att vi är "Europa", de festa sjöng på engelska och pop.

Det fanns några kulturella inslag som Moldavien med sina dumtstrutar.

Jag gillade Island, Italien, Frankrike, Schweiz, Tyskland och Österrike. Lite snygg jazz, opera och ballad..

Det politiska spelet var där; Cypern som alltid ger Grekland 12p. Österrike och Tyskland som bytte 12:or och det fanns fler Ukraina och Ryssland mfl.

Tycker ändock att det är kul att tävlingen fortsätter.

Födelsedagen

Jag hade en mysig födelsedag. Barnen och jag tog det lugnt på förmiddagen (tvättade bl a). Fick telsamtal från när och fjärran som önskade mig en fin dag. Trean och fyran ringde oxå och grattade-jag saknar dem ofantligt. Nu är det två veckor sedan jag var hemma..
På eftermiddagen skulle jag träffa kära S med familj på Jamtli. Tjejerna och jag gick dit lite tidigare och ramlade in i en utställning som bl a hade en frågeställning im vad man tycker är viktigt i livet..Man fick alternativa ord inom sex områden (politik, inre-yttre behov,drömmar etc) och slutligen fick man fram de tre ord som betydde/är viktigast för ens liv. Det var spännande att se hur tjejerna resonerade och vart jag själv landade. Övningen gjorde också att vi fick till en diskussion om kärnämnena i livet utan att det blev prentataniöst och pressat. Det är ju inte så att man börjar prata politik vid ostmackan på morgonen direkt;-) Tvåan var underbar med sina rättframma frågor medans ettan är en tänkare och ville resonera.

Familjen S dök upp vid lunch med hela familjen och jag blev så glad att se dem alla då deras liv är hektiskt just nu och att tajmingen blev min födelsedag kunde ju inte bli bättre.Inga presenter uppväger samvaro med de jag håller av. Lilla R (glädjespridaren) delade kramar till mig när hon tyckte det var dags;-) 38 hann vi inte till men nästan..underbart!

Efter en fin eftermiddag gick vi nöjda hem, födelsedagsmiddag på Sibyllas (japp, modern hade försökt göra kyckling till lunch som slutade med mackor då den var lite..råååssa.) Ettan hade blivit uppringd av en simmarkompis för bio och övernattning, jag och tvåan hyrde film. När jag kom hem stod det en vacker blomma vid min dörr och ett kort. Jag blev alldeles rörd, stor tack till K+A med familj.
På facebook svämmade grattisen över (och även om det står vilka som har födelsedag)blir jag patetiskt glad över de som orkat skriva en liten kommentar:-)

Jag är fortfarande "förkyld" eller kanske det är allergi..har haft det på vårarna förut..fick tipset av S att testa en medicin och försvinner täppan, jamen då vet jag ju:-)

fredag 13 maj 2011

Emotionell härdsmälta

Idag skulle jag stannat i sängen och dragit täcket över huvudet.
Lunchen var dock toppen-blev utbjuden av mina kollegor på födelsedagslunch.

En märklig dag men oxå en insiktsdag..tänk att varje morgon ger en chans till att börja om...och imorgon tar jag nya tag och ser framåt.

torsdag 12 maj 2011

Chokladfudgekaka har jag knåpat ihop

ikväll. Det blev inte som receptet men jag lovar; den blev supergod (jag vet då jag provsmakat tills jag insåg att vräka i sig chokladkaka ger magknip).
Lite vågat då jag ska bjuda på födelsedagsfika imorgon;-)Behöver gå inom konditoriet innan jobbet för en xtra tårta-jag har inte ro att göra två tårtor;-)

Jag är lite låg-lider av negativ stress..urusel på att hantera stando. Nästa vecka blir det full rulle och då njuter jag;-)

I morgon kommer mina älskade stortjejer (även om ettans besök blir några timmar-hon är som modern sin-gillar rörelse och fart:-))

På lördag kommer finaste vännen S på besök till staden och vi kommer förhoppningsvis hinna med en träff med alla barnen.

Kursböckerna börjar dimpa ner i brevlådan och jag har bläddrat lite i dem och ser framemot att få sätta igång och resonera om ämnena.

Jag sliter fortfarande med förkylning. Hoppas vakna upp imorgon frisk och alert då det är mitt träningspass på em...

onsdag 11 maj 2011

Bakslag

Har varit sämre idag i förkylningen-var inte så kry igår tydligen..hostar och snorig..lite träningsvärk oxå;-)

Skulle gått ut på After Work idag men den blev inställd av olika anledningar..lika bra då jag ändå inte är kry..sov tom en timme efter jobbet och är lika trött nu..har hemlängtan.

Bokade tågbiljetter för Skåne-resan i sommar..startar vid 15 och är framme vid 08 dagen efter.

tisdag 10 maj 2011

Tjoho-jag har idag sprungit

Efter en utvecklande em på jobbet med fördrag om bl a en Afrika-resa (som dödade de flesta av mina fördomar). Afrika är mer än bara fattigdom och krig..

De har lovat dåligt väder med start imorgon så ikväll snörade jag på mig löpardojjorna..är så kopiöst rastlös..provade att jogga lite och trodde mina knän skulle gå itu-aj, vad ont det gjorde. Jag kopplade in pannbenet och tänkte att de "var osmörjda" och ont går över-om det inte gör det så får jag ge upp.
Ont gick över och jag har joggat totalt 20 minuter idag och powerwalkade 1,10h.
Har en ny stegmätare-satte på den vid lunch och slutade på 15400 steg idag.

måndag 9 maj 2011

Sommaren har kommit

Idag fyller hemlige mannen år. Vi är inga firare av födelsedag så det blev ett telefonsamtal (som alla andra dagar). Min egen födelsedag är numera den 16 juni- i år fyller jag tre hela år.

Idag har det varit varmt-27 grader i solen. Kul att sitta inne på ett kontor då:-)
Snart är dock heltid ett minne blott..

Är fortfarande förkyld och är slut i kroppen. Hoppas kunna komma igång och träna snart..på onsdag är det en vecka jag varit förkyld..

Blir tidig kväll-är trött.

söndag 8 maj 2011

Det finns hopp

har TV:n på i bakgrunden. En fd vitmakt-medlem är numera i en relation med en transexuell jude (i fängelsemiljö). Dock; vitmakt-medlemmen är gift med en kvinna och har två barn utanför fängelset och är därmed otrogen-mindre bra.

Tänkvärt.
En kille (33 år)är dömd till 521 år fängelse och 11 livstidsstraff. Behöver inte vara ett geni för att räkna ut att han kommer dö i fängelset. Hursom-reportern frågade honom hur han ser på sitt återstående liv? Killen säger att han har det bättre än de flesta; tak över huvudet, egen säng, behöver aldrig vara rädd att förlora jobbet. Han saknar inget då han menar att "friheten" där "ute" endast adderar roligheter till livet (eller faror) så han väljer att se till det positiva i sin tillvaro-tak över huvudet, mat etc. Han fick frågan om han funderat på om han har en störning mentalt-nej, svarade han. Jag förstår vad jag gjort och jag känner skuld. Men-jag har suttit "inne" sedan jag var 12 och vet inget annat liv-det här ÄR mitt liv och min trygghet. Killens brott är inget jag kan skriva om (missade det) men man får inte hans domar för att man snattat på ICA;-)

Men-lärdomen av hans story är hur han hanterar sin situation. Dvs fokuserar på det positiva han har istället för att göra sig själv till offer och tänka på hur orättvist allt är och att han aldrig kommer ut. Då skulle han förgöra sig själv.
Är glaset halvtomt eller halvfullt?

lördag 7 maj 2011

Water For Elephants Movie Trailer Official (HD)

Fantastisk film-den sitter kvar nu när jag kommit hem. Både förutsägbar men ändock inte-rekommenderas. Och ja, fast jag är till åren så är jag lite förtjust i "Twilight-stjärnan Edward" som spelar huvudrollen.

Najs lördag

Lämnade in min cykel för reparation.
Åkte bil runt hela Östersund (letade perfekta presenten)
Lunch på Max-sprang in i kollega från förr.
Fika på Törners.
Nu ätit middag (LCHF försök nr 89023)
Duscha
Ett glas rött på uteservering
Bio
Sova

Tiden går så långsamt när man är själv-trist.
Då vän K oxå tyckte det var långdraget bestämde vi oss för att "tråka" ihop;-)

fredag 6 maj 2011

Leva som man lär

Blir lika förvånad varje gång en människa starkt uttrycker hur man anser sig själv vara på ett visst sätt (oftast omtänksam, driftig, medkännande etc). Denna vecka har flertalet personer i min omgivning spelat ut sitt rätta ansikte. Den senaste finns på mitt arbete och förstår inte själv sitt agerande när det gäller 8%.
Ibland funderar jag på varför vi människor lägger mer kraft att spela upp bilden hur vi VILL vara istället för att våga ta itu med den vi ÄR-det är ju ÄR personen som vi alla andra SER.
Hursom-dagen har spenderats med näsan i flertalet böcker om retorik och samtal. Mina favoritområden.
I övrigt sover jag dåligt, har huvudvärk och är kolossalt täppt i näsan..träligt..hoppas det släpper i helgen då jag vill börja träna och vara ute i det fantastiska väder som just nu är lovat.
Har fått en inbjudan om att grejja med en balkong-ser jag fram emot. Alltid kul att pyssla.

Bloggen lider av torka då jag inget särskilt har att rapportera som kan göras offentligt;-)

torsdag 5 maj 2011

Antagen

HKR-61003 - Personlig och professionell utveckling 7,5hp Kristianstad

MIU-57069 - Företagsekonomi, GR, (A), Organisationer från ett genusperspektiv 7,5hp

Dessa två kurser ska jag läsa i sommar för att komma igång med hur det är att studera. Det var flera år sedan sist-typ 2000. Har 113 hp så det är lite kvar att läsa:-)

I övrigt är jag tvärförkyld, hade hiskeligt ont i halsen igår och snörvlar idag.

Gårdagens äventyr var tankeväckande..avslutade med att jag åt middag hos K med lite vin och där vi resonerade om resultatet.

Skulle åkt ut till tjejerna i helgen men av det blir intet..ska kurera mig och ta igen mig lite från de hektiska veckor jag haft på sistone.

Ikväll kommer B och tar mina möbler..har fått låna trädgårdsmöbler och med lite flyttkartonger blir det alldels ypperligt i två månader till.

tisdag 3 maj 2011

Väntan, denna väntan

Minuterna känns som timmar!!

Gick en lång promenad runt berget med K-skönt att komma ut i kylan (och ja, det snöade idag). I helgen lovar de 20 grader..tvära kast..

Imorgon är som sagt en spännande dag..känns lite oroligt då jag aldrig gjort något liknande men vem kommer ihåg en fegis?!

måndag 2 maj 2011

Studera i sommar?

Imorgon hoppas jag första antagningsbeskedet kommer för sommaren. Loggade just in och det står att urvalet görs just nu.

Nu går tiden fort-varje helg/vecka framöver händer något.
Ett axplock:
-åka och spendera helgen hos döttrarna.
-Sundsvall till kära S med familj
-vårkonsert
-bowlingfinal
-i början på juni vara hos tjejerna på landet då fadern åker bort
-den 6:e juni åker jag till ARN för att möta upp J från Kanada.
-AW
mm

Adele - Rolling In The Deep



Denna låt rullar om och om igen här hemma- absolut min musik. Awesome!

söndag 1 maj 2011

Träningsvärk och loppmarknad

Aj,aj-det värker överallt efter träningspasset i fredags.
Packa upp, rensa, packa ner, bära, sälja, sänka priser, packa ner, bära hem..så har dagen sett ut i stort. Var roligt, full fart tillsammans med arbetskamraterna.
Jag är trött fast rastlös. I veckan som kommer ska jag försöka träna lite till.
På onsdag kommer jag utsätta mig för något otroligt spännande tillsammans med en vän. Har höga förväntningar men oxå viss skräckblandad förtjusning. Har avsatt kvällen till att ventilera vad vi kommer få vara med om.
Annars kommer veckan bli lugn.

Nu är det 2 månader kvar...