Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

lördag 29 september 2012

Hipp Hipp Hurra min Mamma fyller 60 år idag



Mamma, min lillasyster och lillebror senast det fylldes jämnt dvs. när mamma blev 50! Idag fyller hon 60 år och då hon är en del av en global familj vistas hon i ett annat land dvs. landsflykt!Hoppas du får en fin dag och fina presenter;-)

Hipp Hipp Hurra Ettan 15 år idag


Stort grattis på din födelsedag!Önskar vi kunde ha varit hos dig och firat av dig ordentligt! Du lät glad iallafall på telefon och fina presenter hade du fått..och imorgon startar du resan till Spanien och en veckas träningsläger!Tänk vad 15 år går fort-minns det som igår när du kom till oss med dina pigga, plirande ögon..ekorren fick du heta ganska länge:-)

torsdag 27 september 2012

Lederhosen och Dirdnl

Idag var det fotografering på dagis. Tema folkdräkter. Vi tog vad vi hade nämligen "Törnrosa klänningen". Ja, Lolitaklänningen fick komma fram ur gömslet ytterligare en gång detta år. Det var en mkt nöjd tjej som gick till dagis. Sonen tog på sig sina Lederhosen efter mkt övertalan men på bilden ovan var det bara skjortan ur stassen som gällde.

onsdag 26 september 2012

Sjukhus T&R i oförrättat ärende

Maken tog sig tid och följde med till narkosen...dock, vi blev hemskickade igen utan att fått någon klarhet i vad som ska hända nästa vecka. Mitt fel: jag hade förstås inga resultat från genomgångna undersökningar och då är det omöjligt för läkaren att ha sitt förberedande samtal..pinsamt från min sida men även för de själva då jag varit på två olika ställer förut och ingen har koll på vad den andra gjort eller gör..nytt försök på fredag och jag får skippa min sista tyskadag. När jag kom hem fick jag resultatet av blodet på posten och när jag var hos läkaren för mitt EKG gjort fick jag även mitt röntgenresultat.

Shopping helar och em tillbringades i staden. Jag var i desperat behov av höstskor och med smakrådet E kom jag hem med nya fina stövlar, ett par kostymshorts och fått lämnat in mina gamla älsklingstövlar för omklackning. Produktiv dag igen med andra ord.

Såg många annonser i de affärer som vi passerade att de söker deltidare och jag är mkt sugen måste jag säga att söka. Behöver något litet för att hålla mig aktiv, social och inte förlora mina nyvunna tyskakunskaper.

Imorgon tyska som sagt och telefonmöte med min handledare ang. C-uppsatsen.

tisdag 25 september 2012

Fem gånger

blev vi väckta inatt med start från 23.30 när man själv landat in i sömnen..de båda turades om att komma och väcka..och mamma och pappa turades om att gå tillbaka och lägga..huvudvärken var total imorse..
Jag undrar när vår snart 6-årige son ska få ordning på sin sömn..jag var själv med de stora när de var 2 och 4 år..pendlade 14 mil varje dag och hade 5 VAB-dagar på ett år..inte konstigt att jag vågade mig på en kull till då jag levde i villfarelsen att alla barn är lika;-) Höhö-det var innan dessa små såg dagens ljus..bloggen har och har haft ett stort sömnfokus för det släpar enormt..maken är inte lika sömnkänslig men likväl är det jag som springer på nätterna..
I eftermiddag måste jag fokusera och skriva ( och gärna läsa lite kurslitteratur som relaterar till uppgiften).

måndag 24 september 2012

Mmmm och Svenska Kyrkan

Idag blev det som sagt bli av med lite blod, äta frukost, gjort en tidsavvägning om när jag behövde fara med spårvagnen för att hinna i tid till röntgen..blev det inget av med då den var inställd..måste skriva att det skett ytterst sällan att det varit förseningar i trafiken så jag blev paff och fick promenera i 25 minuter istället..på onsdag ska jag hämta bilderna. Tillbaka med bussen för att handla inför veckan, hemma vid lunch, samla info inför mitt PM och börja skriva..
Gjort mitt första officiella telefonsamtal på tyska och måste säga att det gick över förväntan och tyst blev jag bara två ggr på ca 10 minuter när jag inte lyckades hitta vare sig ord eller omskrivning.  14.30 åkte E och jag till dagis, hämtade de små liven ( sonen med utbrott 1,2 och 3) på vägen till kyrkan. Direkt när han kom dit kände han igen sig och de båda började leka och jag fick träffa några Quinns i en annan roll än på restaurang  en gång i månaden;-) Barnen tyckte sångövningen var en hit och sonen som kan vara riktigt blyg släppte loss rejält..Själv fick jag möjlighet att deltaga i otroligt spännande samtal om tro, religion och vardagsliv-roligt! Prästinnan lyckades också sälja på oss lite Marabou mjölkchoklad ( vi var dock inte så svåra att övertala)-himmelskt gott och invigt ikväll!!
På vägen till tunnelbanan lyckades sonen landa på rygg i en liten prydnadsdamm utanför WKO-universitetet..suck..som tur var hade en av de andra mammorna xtra kläder med sig..nu är vi trötta med stort T och imorgon är det tyska och gym som står på schemat.

söndag 23 september 2012

Ont och haltar

Jag har haft riktigt ont i min fot idag..är tacksam över att det gör "ont" ( kanske märkligt att skriva så) men då förstår jag att jag måste skära bort det onda för att det ska bli bättre då jag förra gången jag opererades inte hade ont och inte riktigt förstod varför jag var tvungen att få en kniv in i min hjärna..det var en overklig upplevelse som jag nu lagt bakom mig men jag ska villigt erkänna att jag är sjukt nervös inför operationen om    ca 10 dagar..förberedelserna startar imorgon med blodprov och röntgen. Tisdag EKG och onsdag narkosen.    Förmodligen måste jag läggas in kvällen före då min op är 7.30 på morgonen-men det vet jag inte och är en av mina frågor på onsdag.

Zoo och städdag


Sonen älskar att dammsuga och städa ( leka med vatten). Lite schysst musik i bakgrunden, Vietnam playlist och vi körde lägenheten i eftermiddag. Förmiddagen spenderades på Zoo.

lördag 22 september 2012

Lördag

Lillasyster väckte oss 01.30-svårt att somna om
Pyjamas hela dagen
Träningsvärk
Städat
Bakat kaka med sonen
Maken besökt
Innedag
Trötta efter veckan

Batman bakar





torsdag 20 september 2012

Alla goda ting är tre (och lite fler)

från inget till tre spännande händelser. Full dag,samtal med stora dottern, mkt sjuk humor och många skratt, samtal med kära S (åh,vad jag saknat dig och vad jag inspireras av din resa), tyska, mail från Herrn ( piuuhh), mail från RC om att kontakt önskas och telsamtal om ett hålla föredrag angående integration för en större firma i staden- många bäckar små:-)Vad som blir till realitet återstår att se.. Sms om att kär vän nu går sin egen väg och imorgon ska jag få vara med och titta på ny lägenhet och vara stöd i vännens nya process.

onsdag 19 september 2012

Dessa titlar..

Vaknade med ett ryck i vargtimmen då jag i ett svarsmail igår inte skrev ut hela personens titel utan endast Herr..härmed är jag förbjuden att skriva mail sent på kvällen och kommer spendera de kommande dagarna med en skämskudde..så ser ni en inte så lång, blond kvinna med en röd skämskudde spatsera runt i Wien-ja, då är det jag.. För er som inte vet är titlarna A och O i detta land och den person jag nu skrev till har mer än en titel i sin titel..och jag skrev som sagt Herr..har övervägt mina alt om jag ska skriva ett mail till med rätt titel, skriva ett mail och ursäkta mig för min dumhet och skriva rätt titel..maken har läxat upp mig rejält då även han har mer än en titel i sin titel och vilka kulturella dimensioner det har att degradera en person till Herr..tack för stödet, lixom..skit oxå, jag vägde mina ord på guldvåg i allt det andra jag skrev men på rad ett blev det som sagt-FEL..nu blir det nervöst om jag kommer höra ifrån personen överhuvudtaget..nu kryper jag in under skämskudden..au revoir!!

Omtumlande, synkronicitet och ett mail

Otrolig berg&dalbana idag...en familj fick ett besked som skakade om rejält och det är tufft att stå på sidan men allt jag kan göra är att finnas till och lyssna.. I omklädningsrummet på gymmet var det ett moment av synkronicitet- hela dagen har skickat signaler om framtiden på de mest förunderliga sätt..jag reagerade verkligen på de meddelanden jag fick ta del av på vitt olika ställen..dagen kröntes med inbjudan per mail till en prominent person här i Wien med intresse av mitt akademiska arbete (det gjorda och det kommande). Kan det vara så att en dörr nu öppnas på glänt? Det gjorde mig förväntansfull och glad och om någon vecka ska vi tydligen träffas:-)

tisdag 18 september 2012

Ny dag

Fått sova en HEL natt utan avbrott-känner mig pigg! Idag blir det tyska, lunch, träning, inköp av papper till skrivaren, nya färgpatroner. Hem, plugga litteratur till PM Ringa och boka tid till thoraxröntgen (japp, märkligt men ska göras inför en op). Nästa vecka blir det att springa runt till olika instanser för blodprov, EKG och besök till narkosen..Proverna får inte vara äldre än 2 veckor innan op så nästa vecka blir det då man oxå måste invänta provsvaren och ha med sig till sjukhuset. Maken har idag handover och gör sin sista dag imorgon- efterlängtat. Tror dock inte att det blir guld och gröna skogar när han återvänder till sitt "gamla" jobb..

måndag 17 september 2012

Har den hittat hit?

Årets första förkylning? Känner mig helt av banan, trött så in i bängens men kanske det är pga. mörkret (men som jag för övrigt älskar)är här nu..har dessutom tre kassa nätter bakom mig pga.oro i familjen(makens mamma). Sonen som blivit biten av myggor och fått besöka sjukhus två ggr på två dagar och legat på mamma i hennes halva av sängen då hon ville ha koll på honom..han får enorma reaktioner och det som varit läskigt är att hans panna blivit som vätskefyllt och där man knappt kunnat se hans ögon och han såg/ser ut som en alien..betten på kroppen har gett med sig och ser nu normala ut men i ansiktet är det fortfarande inte bra..han var hemma från dagis idag med hemlige mannen och imorgon får han oxå vara hemma, lille killen.

lördag 15 september 2012

Lillasyster

Upplever att lillasyster börjar bli stor..snyft..om två månader fyller hon fyra år!

Varför inte kock?

Idag bakade han en Bamses morotskaka med philadelphiafrosting-i köket gillar han att vara!! När man bakar får man provsmaka;-)

En fortbollskarriär är slut

Han vägrade ut sig totalt imorse-vild panik och nu gick fotbollen samma öde som skridskorna dvs. vi kommer förmodligen inte bli föräldrar vare sig till ett hockeyproffs eller en fotbollspelare a la Zlatan;-)


onsdag 12 september 2012

Ytterligare en vecka

Hinner inte med att uppdatera men det är mycket på G..
Tyska
Cv
Dagismöte
Nätverkande
C-studier
Träning .Hittade min styrketräningsbok från 2004..nostalgi och jag hade även fört in mina mått och kan konstatera att jag väger något kilo mindre nu men har ökat midjan med 10 cm:-) Satt i gamla hederliga jägarvilan, gjorde squats, armhävningar och maxtid på plankan idag. Nästa test blir om en månad.

torsdag 6 september 2012

Intressant dag

WAFF
AMS Dritte Bezirk
Trettioåriga kriget
Träffa själsfränden igen på hennes jobb och att sälja musikpartiturer world wide
Det finns inga lagliga diamanter

Laddad



Vår blivande fotbollskille! Träningsoverallen har han valt själv!! Han hävdar bestämt att han ska vara målvakt. På lördag får vi se hur långlivad hans karriär blir;-)


onsdag 5 september 2012

Dagens

-tyskan startade med vikarie. Historier från övriga deltagare: 50% har varit i Österrike mer än 8 år. Dock kräver AMS Zeugnis för B2 innan de får hjälp..de sitter alltså av tid på skattebetalarnas bekostnad. En kvinna behöver stöd med omskolning då hon slitit ut sig efter 18 år i Österrike. Pratar som sagt perfekt men måste gå kursen.

- trevligt att se på när våra matrester blir uppätna av barn som bor på gatan. Vet inte om jag ska tycka de är "streetsmarta" och blivande entrepenörer eller om jag ska tycka synd om dem...får fundera vidare. Dock är det en reminder om hur olika ens liv kan se ut.

- tiggerskan som blir utskälld av sin "matriark" för dålig inkomst. Människors misär plågar mig och jag försöker lyfta mig ur min egen "tycka-synd-om-bubbla" där jag "tvingas" plugga och går arbetslös- lyxproblem i mitt fall.

-sonen har fått köpa sina första fotbollskor och träningsoverall i färgerna blå och gul ( utan mammas inblandning).

-ev. börja spela innebandy med E. Vet dock ej om de accepterar gamla tanter men det rycker i speltarmen.

-tyskaläxa och läsläxa: Confidence Games - money and markets in a world without redemption. Hur fungerar religion och börsmarknaden ihop?

-C-uppsatsens innehåll är okeat. Nu är det dags att samla litteratur. Jag fortsätter med kvinnligt ledarskap inom olika religioner. Kommer fortsätta på D-nivån med samma inriktning och funderar att ge mig "på" frågan om varför kvinnor ej kan bli präster inom katoliscmen och synen på kvinnan överhuvudtaget då jag hört "rykten" om hur rankingen ser ut könen mellan. Hade varit intressant att göra en empirisk undersökning..får fundera vidare.

- Barnen fick godkänt hos tandläkaren idag.Livia fick en panikattack men när hon fick sitta i mammas knä gick det bra. Sonen har inte plats för alla nya tänder men är för liten för tandställning.

-Ont i foten.

måndag 3 september 2012

Märklig måndag

Sonen uppe två gånger inatt..det är återigen varmt och därför vaknar han..jag tog mig iväg till tyskan bara för att få läsa en lapp på dörren att den var inställd..ett sms kanske? Veckohandla och därefter ta bussen hem. Bestämde mig för att göra lite pappersexercis och städa istället. Lite kurslitteratur ska också läsas innan de små liven anländer från dagis. Roade mig med att göra ett tyskatest på nätet och ta mig sjutton-jag klarade B2-nivån med marginal..kändes skönt då jag ibland undrar om jag verkligen kan något..ni vet, den där luftbubblan som man sitter i och ibland är rädd ska spricka. Nu har jag som tur väl är en månad till med tyskaprägling så det vore sjutton om inte något fastnat:-)

söndag 2 september 2012

Aktiv dag

Dagen började i Svenska Kyrkan och högmässa. Det var en fin stund och jag är allt lite stolt när jag kan visa vart vi svenskar håller till i Wien ( för E.). Nya bekantskaper gjordes och predikan idag innebar att tänka till lite på begreppet medmänniska. Vem är det? Vår nya präst premiärpredikade med bravur och jag gillar när man vågar bjuda på sig själv och öppna upp för dialog. Kommer def. närvara vid fler tillfällen när tid medger. Efter hysteriskt rolig fika ( thx J) och skjuts hem var det dags att ta med sig fyran och möta upp U och P vid Zoo. Fel dag kan man säga när solen lös från klarblå himmel, ca 26 i skuggan och hela zoo var fullt med turister. Vi gav upp efter någon timme och tog oss till parken istället och lät de små springa runt medan vi samtalade. Innan vi skiljdes åt besökte vi nyöppnade Lindtbutiken ( två dagar gammal) precis vid ingången från Hietzing. Ett eldorado för en chokladälskare som jag och som tog mig igenom kvällens föreläsning om "Vad är religion?".Lilla Fyran gick oxå ut som en vinnare från butiken;-) Rekommenderar den verkligen ( och undrar hur mkt pengar de fick hosta upp för att få placera en butik just där- kommer dockbetala igen sig med råge).
Imorgon är det dags för sista tyskakursen och ett träningspass står på schemat.