Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

torsdag 23 maj 2013

Bachelor of Arts


Examina: Filosofie kandidatexamen, 180.0
Utfärdandedatum: 2013-05-15


Hade ju varit superkul om jag fått min examina på min födelsedag- men som sagt, efter 40 händer det;-)

Efter 40 händer det

har många spännande saker på G inom ett flertal områden som knyter ihop säcken lite eller faktiskt öppnar upp för livets lärdomar. Fick tillbaka min uppsats med kommentarer idag (varav de flesta var riktigt bra och ett flertal höjde mig till skyarna;-)) och jag kommer gå upp och ventilera om två veckor! J-r vad stolt jag är över mig själv att jag lyckas höja mig några snäpp sedan C-uppsatsen, med minimalt med handledning tagit mig fram och förhoppningsvis snart igenom! Några steg kvar men helt klart på väg! Inser oxå att jag har otrolig support från många håll och kanter- är otroligt tacksam!
På jobbet rusar tiden på men jag har fortfarande roligt, så roligt!! Det har varit några ledsamma besked till några av mina kollegor men life goes on. Någon har sagt upp sig själv-ledsamt men jag om någon vet att ibland är det inte en själv det är fel på- det är bara det att min typ inte passar in. Som att försöka stoppa en fyrkantig kloss i ett cirkulärt hål- passar illa och istället för att med en dåres envishet försöka pressa sig igenom kan det ibland vara bättre att söka sig något nytt och ta med sig sina erfarenheter.

Hursom- helgen betyder vänner och barn. Äntligen, som jag längtat. Och nu räknar vi ned på allvar...

tisdag 14 maj 2013

Så kom dagen som i födelsedag - 25 år...

som jag nu lyckats fylla 15 år på raken;-) Vaknade med en stor finne på näsan och har aldrig varit lyckligare...vill tolka det som om kroppen fortfarande producerar tonårshormoner ( men ok, kan ju bero på dålig hygien oxå;-))Ålder är bara siffra men siffran markerar den tid som flytt..men också att om jag följer statistiken så har jag minst 40 år till fyllda av vandring till visdom..Jag mår gott nu och ägnade de tidigare 10 åren en flyktig tanke igår men insåg att även om mkt har hänt så har det hänt bakåt tiden, lämnat en spillra av eftertanke och format mig till den jag är idag..imorgon fylls mina erfarenheter på och jag är mkt nyfiken vad de kommande 10 åren kommer innehålla..Just nu är mitt i mitt liv!

Glad 40-åring ikväll

Några av mina presenter..


söndag 12 maj 2013

Lovely regn och skrivhelg

Helgen gick i väldans fart, instängd som jag var på femte våningen..dock var det till stor nytta då min draft om ca 70 sidor är klart..nu har jag veckan på mig att läsa igenom, korrigera och se till att jag följer en röd tråd. Mysigt att sitta för mig själv med regnet smattrande mot rutorna. Jag passade på att ta en långpromenad under lördagen till Wien Mitte och lunch..kommer trivas finfint när vi flyttat dit i december..
Det är en vecka med full aktivitet som väntar..Sverigebesök på självaste födelsedagen, svenska konversationskurs med härliga gänget imorgon och något träningspass hoppas jag oxå kunna klämma in..firade denna Mors Dag med att gå en timme i regnet nere på slottet- skönt att få rensa hjärnan.

Jag är mäkta imponerad över min hjärnas kapacitet..jag har fortfarande sviter efter hjärnoperationen som jag lever med..stress och ljudkänslig och kan få en enorm trötthet som slår till när hjärnan är överstimulerad..detta är ett litet handikapp efter allt som jag var med om men ändå upplever jag att jag fixar det mesta hyfsat bra..jobbar med info dagarna i ända och skriver nu en magister-uppsats..hade någon sagt det åt mig för 2 år sedan att jag skulle göra allt det som jag klarar idag hade jag slagit till idioten;-) Jag behöver dock återhämtning och hoppas få tillfälle till det oxå..men viktigast är att jag prioriterar hårt vad som är måsten och vad som är mindre prio..och då funkar det..jag har fått sätta vänskaper i väntläge men det beror på just att jag kan inte maximera inflödet just nu..Hursom- det rullar på och nu är det dessutom nedräkning till semestern i Sverige..ca 3 veckor kvar..jippih!!

torsdag 9 maj 2013

Förkylda och födelsedag

Maken närmar sig 50-strecket och idag är hans dag. Efter att ha fått sin present, en simulatorflygning med hkp ( dock inte idag men fri att boka när schemat medger) var han en lycklig pojj..man;-) Dessutom fick han egentid och är nu iväg på militärmuseumet här i Wien. Vi andra har hemma- och- plocka- i- ordning dag. Fyran har planterat- gräs:-) Svägerskan kommer förbi senare idag med tårta och stannar som sagt över några dagar då dagis är stängt imorgon. Jag har packat resväskan med säkert 15 kg böcker men har nu en struktur och en plan. Kan inte nog uttrycka hur jag hoppas detta snart är över ( dock kommer jag få korrigera men jag är iallafall på väg när jag lämnat in). Tempen är 28 grader i skuggan och jag hukar inne i kojan..

söndag 5 maj 2013

Det rusar fram

Helgen försvann..Gustaf på kalas, lilla fyran och jag hemma. Hann dock med att söka och skriva ut. Idag städat, solat, skrivit 5 A4 och känner att jag är på gång. Nu avbrott i några dagar då jag har fullt upp att skriva artiklar på jobbet, strukturera hemsidan och göra en gallup...ska också skriva ihop en handbok ( den uppgift jag tycker är tuffast då jag inte har en susning om de ekvationer, processer och kedjor jag skriver om hör ihop). Imorgon är det svenskakurs- alla sammanboende former vi har ska redovisas och fördomar ska dissekeras.Tisdag ska det snickras hemsida på ett hotell i staden. Onsdag hoppas jag kunna kompa ut..torsdag fyller maken år och jag förmodar att jag skriver..svägerskan dyker upp och passar barnen tom lördag. Jag checkar in på hotell på fredag fm och kommer ut på söndag em förhoppningsvis med en uppsats som är klar till 95%. Hoppas sedan kunna fila på layouten och språket, skriva alla referenser och hoppas kunna lämna in i tid...alla sommarens resor och dess varianter är nu bokade.. det är tåg, flyg, enkelresor och T&R i en salig röra..hoppas jag inte missat någon del eller någon person;-)

lördag 4 maj 2013

Paris Fashion Show nästa!

Hon väljer själv..

Varför ha två lika sockar när man kan ha två olika som Pippi Långstrump?

Om ni blir sugna på alla färger kan säkert Livia råda er till fler..slå henne en signal..hon tyckte själv att hon var "sehr schön" och efter en timme framför spegeln fick vi med fast handgrepp lyfta henne ut ur lägenheten för att få iväg henne till dagis..härligt dock att hon tycker att hon är vackrast i världen;-)

Som tur är blir det lite varmt för både illamatchade sockar, jackor och  tröjor;-)

Sköna maj välkommen ( och lyft mig över strecket mellan 30 och 40)

Sonen och jag for till Svenska Kyrkan för att lyssna in våren då maken var sjuk och Livia aldrig orkat med kvällsaktivitet. Mysigt för mig och sonen som skötte sig med bravur. Lite "hemma-känsla" då man är långt borta och en hel del lakrits fick följa med hem. Nu inträder också månaden då jag lämnar de 30 för de 40. Vad fort dessa år gått...