Stjärnfamilj

Stjärnfamilj

söndag 31 januari 2016

En vecka i karantän

som slutade med att läkare fick åka hit. Trean hade feber från måndag-lördag, extrem hosta. Diagnos influensa och nu hoppas vi andra att vi slipper. Igår lämnade jag in min resttenta ( 2 år tog det) och gick en långpromenad till staden där jag fixade allehanda ärenden-så skönt. Blev 13 km totalt. Hoppas kunna komma igång med löpningen igen och har hittat tre olik rundor (4,5 km, 8,5 km och 10 km) som kan jag pressa tider på. Kommer springa Wien maraton i år igen med kompisgänget. Jag tog kortaste sträckan;-)

Idag skriver jag söndag och det är operation uppstädning som gäller efter att ha levt i förfall i en vecka i vardagsrummet.

Vi har sportlov denna vecka ( ingen Sverige-resa i år ) och tur var det med tanke på att det var treans tur att åka:-) Veckan som kommer innebär jobb för mig i tre dagar, passansökan och utflykt med kidsen på fredag. Maken är hemma hela veckan med behöver någon dag för att fixa diverse personliga saker.

torsdag 28 januari 2016

Fredag, förmodligen influensa och FN

som vår kille råkat ut för. Han har fortfarande feber och nätterna har han ej kunnat sova pga. intensiv hosta ( och trots att han suttit i ett hörn av soffan för att underlätta). Idag tycker jag dock att han är lite piggare då han satte på TVn vilken han ej orkat kolla på under veckan.

Jag har lyckats skriva klart rest-tentan och på söndag skickar jag in den och sätter punkt på universitetstemat religion. För att fira detta blir det besök på FN nästa fredag där jag ska delta i ett "peacetalks" ur ett religiöst perspektiv för Syrien tillsammans med god vän.

tisdag 26 januari 2016

VAB med trean

Han har hög feber (39,5) ont i halsen och har börjat hosta. Jag mar inte helt hundra jag heller och makens arbete bedömdes som mer viktigt idag och imorgon sa jag tar hemmapasset. Nästa vecka har vi sportlov men jag tog fel pa vecka. Har alltid trott att det är v.6 men i ar var det v.5. Vi far ga omlott i hemmet. Pa jobbfronten inväntar jag ett besked om det kommer bli framtida förändringar eller ej. Annars har ny termin startat ( vi ska tydligen blogga och vara kreativa som del i tenta) och därefter är det dags att välja ämne för masteruppsatsen.

onsdag 6 januari 2016

Om några timmar stänger jag in mig och hoppas få slippa skrivkramp

Snart är julledigheten till ända och jag har en sista tenta för denna termin att lämna in. Hade tänkt stora tankar om att vara strukturerad, läsa lite varje dag och beta av frågorna en efter en..men ikke. Har nu skjutit upp det och därför flyr jag fältet in i tystnaden på ett hotell i närområdet där det ska läsas och skrivas..Förväntas kliva ut på fredag med ett utkast som kan poleras under helgen för att sedan lämnas in på måndag när jag dessutom officiellt är tillbaka på kontoret.

Denna ledighet har varit välbehövd och familjen har verkligen varvat ned. Vi har bara varit och barnen har för första gången kunnat ta dagarna som de kommer utan att klättra på väggarna. Vi börjar få ett liv:-)

lördag 2 januari 2016

2016

Oskrivet, blankt, med kommer det som hänt, det som är grunden till allt det som kan bli. Inte ett löfte, inte någon vision, utan var i nuet, lev varje minut, uppskatta det som är och försök att inte planera/kontrollera langt fram.